00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

לזניה בשרית

כבר מספר שבועות שבא לי לזניה ובגלל הדיאטה החלטתי שלא להכין, היום החלטתי לחגוג קצת (מותר מידי פעם )...

המתכון שלנו מורכב מ-3 שלבים: הבשר, הרוטב והרכבת המנה.יאללה לעסק:

נתחיל עם הבשר:

מצרכים:

שמן זית לטיגון

250 גרם בשר טחון

250 גרם עוף טחון

2 בצלים קצוצים

גזר גדול מגורד

חצי קופסא של עגבניות מרוסקות (הגדולה)

1 קופסא קטנה של רסק עגבניות

כפית שום כתוש

כף פפריקה מרוקאית בשמן

2 כפיות סוכר

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

במחבת עמוקה מטגנים את הבצל והגזר עד שקיפות הבצל ומוציאים לקערה.

מוסיפים מעט שמן ומכניסים את הבשר והעוף הטחונים ומטגנים תוך כדי הפרדת הבשר עם כף, ממשיכים בטיגון עד שהבשר משנה את צבעו.

מחזירים פנימה את הבצל והגזר ומערבבים, מוסיפים פנימה את הכלל המרכיבים עם חצי כוס מים, מביאים לרתיחה וממשיכים בבישול ל-10 דקות ומוציאים לקערה 

 נעבור להכנת רוטב העגבניות (נשתמש עם אותה המחבת):

מצרכים:

פלפל אדם קצוץ

בצל גדול קצוץ

עגבניה קטנה קצוצה

כפית שום כתוש

החצי השני של קופסת העגבניות המרוסקות

קופסא קטנה של רסק עגבניות

3 כפיות סוכר

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

נחמם מעט שמן זית, נכניס פנימה את הירקות הקצוצים ונערבב, לאחר שהבצל שקוף נוסיף את שאר המרכיבים, נערבב, נוסיף כוס וחצי מים ונמשיך בבישול על אש נמוכה עד צמצום קל של הרוטב.

הרכבת המנה:

מצרכים נוספים:

ביצה XL

עלי פסטה ללזניה

מעט שמן קנולה לשימון התבנית

סיום הכנת המנה:

ראשית ניקח את הקערה עם תערובת הבשר, נשבור פנימה את הביצה ונערבב טוב.

נשמן תבנית מרובעת ונניח שכבה של עלי פסטה ללזניה, נשפוך פנימה שליש מכמות רוטב העגבניות וחצי מכמות הבשר (נדאג שכלל עלי הפסטה מכוסים בשניהם), נחזור על התהליך פעם נוספת: נניח שכבת עלי פסטה, שליש רוטב עגבניות ואת כלל תערובת הבשר שנשארה.

לסיום נניח שכבה נוספת של עלי פסטה ואת שאר רוטב העגבניות ונכניס לתונר שחומם מראש ל180 מעלות לחצי שעה.

כשנוציא, ניתן ללזניה לנוח איזה רבע שעה לפני שנחתוך אותה!

בתיאבון! 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת