1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

דג בורי בתנור...

21/01/2013
דג בורי בתנור...

אני ובעלי חובבי דגים במיוחד דגים בתנור בגריל .ערב שישי האחרון היינו רק אני ובעלי בבית והחלטתי שאני

לא מבשלת כמו בכל סוף שבוע הפעם נאכל דגים ,בעלי קנה דגי בורי טריים בשוק ואני הכנתי אותם בגריל

התנור ,לצד תפוח אדמה אפוי עם מעט שמן זית ,פלפל שחור גרוס ומלח ,וסלט חסה גדול ,מה אומר ארוחת

מלכים ,נהנינו מאוד ,הדג יצא מושלם ארוחה כלבבי .

דגי בורי בתנור

2 דגי בורי נקיים לחרוץ חריצים באלכסון לאורך הדגים

6 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצות דק

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 לימון מקולף וחתוך לפלחים

2 עגבניות חתוכות לפלחים

אופן ההכנה :

לרפד תבנית גדולה בנייר כסף להשאיר שוליים גדולים חופשיים.

בקערה לערבב מלח,פלפל ,שמן זית ושום ,להניח את העגבניות בשתי שורות בתבנית המרופדת ,למרוח את

הדגים בתערובות  מבפנים ומבחוץ ,להניח כל דג על שורת עגבניות ,בתוך הדג להניח פרוסות לימון ,גם על גב

הדגים ,לסגור את נייר הכסף על הדגים לא להדק להשאיר נפח שהנייר כסף לא ידבק לדג .להכניס את התבנית

לתנור שחומם מראש 200 מעלות במצב אפייה למשך 30 דקות ,לאחר מכן לפתוח את הנייר להעביר את

התנור למצב גריל לאפות עוד 10 דקות ,זהו מוכן,

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת