22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשוט טעים

עוגת בננות, מייפל ופקאן

27/01/2013
עוגת בננות, מייפל ופקאן

כמו רוב עוגות הבננה, לדעתי, גם העוגה הזו נולדה כתוצאה מצמד בננות שהשחירו להן בסלסילה. במקור תכננתי לקשט את העוגה בשקדים פרוסים אבל מכיוון שכל מה שהיה במכולת הם אגוזי קשיו או פקאנים מסוכרים- בחרתי בפקאנים ושילבתי אותם גם בבלילת העוגה. עוגה מתוקה מאד וטעימה מאד!

 

החומרים:

לעוגה:

2 בננות בשלות מעוכות

1 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס סירופ מייפל

3 ביצים

2 כוסות קמח תופח

100 גרם פקאן סיני מסוכר

לציפוי:

1/2 כוס סירופ מייפל

 

אופן ההכנה:

1.      בקערה גדולה מערבבים את הבננות, שמן, סוכר, מייפל, ביצים וקמח לבלילה אחידה (עשויים להיות קצת גושים של בננה- וזה בסדר).

2.      שוברים עם הידיים חצי מכמות הפקאנים ומוסיפים לבלילת העוגה.

3.      מעבירים לתבנית מלבנית משומנת את בלילה העוגה ומסדרים מעל את הפקאנים השלמים שנשארו.

4.      אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-45 דקות או עד שהעוגה יציבה למגע.

5.      מחממים כ-30 שניות את סירופ המייפל ומוזגים מעל העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור.

חג שמח ובתאבון :)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nois24 אלא אם צויין אחרת