55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

במיה בעגבניות

נכון שעונת הבמיה היא בקיץ, אבל מאימי למדתי שבקיץ קונים כמות גדולה של במיה, מטפלים בה כמו

שצריך (פירוט בהמשך ) מקפיאים, וכך יש במיה כל השנה. או שקונים בסופר קפוא...

קודם כל, טיפול בסיסי בבמיה: קוטמים את הראש והזנב של הבמיה, אבל בזהירות מבלי לפגוע בגוף הבמיה,

כי אחרת היא יוצאת רירית. שוטפים את הבמיה ומייבשים היטב בשמש. מרססים בתרסיס שמן ומכניסים

לייבוש בתנור ל - 10 דקות בערך. (לחילופין, ניתן לטגן את הבמיה בשמן עמוק - אבל בתהליך זה הן סופגות המון שמן) מחלקים למנות ומקפיאים.

כך נראית הבמיה לאחר הוצאתה מתהליך הייבוש בתנור  

 

ועכשיו המתכון:

המצרכים:

חב` במיה

2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות או קופ׳ של קוביות עגבניות 

5 שיני שום פרוסות

2-3 שוקי עוף

מלח, פלפל 

1 כף אבקת מרק עוף

כוס מים

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר ומוסיפים את פרוסות שיני השום ושוקי העוף. מטגנים קלות ומוסיפים את קוביות

העגבניות, מערבבים ומתבלים, מוסיפים את הבמיה והמים ומבשלים על להבה נמוכה כ - 40 דקות, עד

שהבמיה מתרככת.

 

לא לערבב את הבמיה, אלא רק לנער את הסיר מצד אל צד, כדי שלא תתפרק.

מגישים לצד אורז לבן חם, או ככה סתם...

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת