55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

ממרח לימונים

מתכון שלמדתי מהשכנה העיראקית שלי. ניתן לשמור את הממרח שבועות במקרר, או זמן רב יותר במקפיא.

הכמות של 2-3 לימונים טובה לצנצנת זכוכית קטנה. 

המצרכים:

2-3 לימונים טריים וצהובים שטופים היטב

מלח

שמן קנולה

אופן ההכנה:

מרתיחים לימונים בסיר עם מים שלוש פעמים. בכל פעם מחליפים את המים ומרתיחים שוב. בפעם הרביעית,

חורצים את הלימונים ומרתיחים במים, עד שהלימונים רכים למדי.

מסירים מהמים, מצננים מעט, סוחטים וחותכים. מסירים את כל הגרעינים  ושמים במעבד מזון (עם הסכינים), מוסיפים מלח לפי הטעם ושמן קנולה,

מפעילים את המעבד עד שהלימונים הופכים כמעט למשחה. 

טועמים, ואם חסר מלח, מוסיפים מלח ומערבבים היטב.

מעקרים צנצנת זכוכית, שמים את ממרח הלימונים ומכסים בשמן קנולה. בכל פעם שלוקחים מהממרח,

דואגים כמובן להשתמש בכלים נקיים ולכסות שוב את הממרח בשמן קנולה. 

הממרח טוב בכריכים, בתבשילי עוף, דגים, סלטים ועוד.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת