22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


מתכון למפרום

אחותי אלופה בתבשילים
גם עושה תבשילים מוכרים וגם ממציאה!!
והכל נטרף
למדתי הרבה דברים לבשל מאחותי
חוץ מספרי המתכונים והמתכונים שבאינטרנט
והיום יודעת דיי טוב 
כשעד לפני כמה שנים הייתי שורפת גם מרק

יש ימי שישי שאני משקיעה במאכלים
גם לשבת וגם מקפיאה למשך השבוע

אתמול בערב ישבתי ובישלתי
ככה התפנתי היום לעבודות שלי

הכנתי שניצלים, אורז, עוף בתנור עם תפוחי אדמה
שעועית ירוקה עם חזה עוף
הכנתי גם בצק ומילאתי אותם גבינות אפיתי והקפאתי
והכנתי גם מפרום כמות גדולה
חלק עשיתי לו רוטב וחלק הקפאתי במקרר

המתכון של אחותי
כותבת מילה במילה מה שהיא אומרת

 

מצרכים למפרום:

לכ-35 קציצות:

לקציצות:

7 תפוחי אדמה גדולים, קלופים

500 גר` בשר בקר טחון

20 שיני שום, כתושות

20 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק

4 בצלים בינוניים, קצוצים דק

¾1 כפות פלפל שחור

¼1 כפיות מלח

1/4 כפית כורכום

1 כפית שטוחה קינמון טחון

3 ביצים

לציפוי:

2 ביצים, טרופות

1 כף רסק עגבניות

6 כפות מים

½1 כוסות קמח

שמן לטיגון

לרוטב:

5-4 כפות שמן

1 בצל גדול, קלוף וקצוץ

2 שיני שום, כתושות

3 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פלפלת אדומה חריפה או פפריקה חריפה

1/4 כפית קימל

1 כפית פלפל צ`ומה

3-2 כוסות מים

מפרום, אופן ההכנה:

הקציצות:

1. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של חצי ס"מ. משרים בקערה עם מים ומעט מלח.

2. בקערה נוספת מערבבים את הבשר, השום, הפטרוזיליה והבצל.

3. מוסיפים לקערה את התבלינים היבשים והביצים, מערבבים היטב לתערובת אחידה, טועמים ומתקנים תיבול.

4. מסננים את המים מפרוסות תפוחי האדמה ומנגבים היטב. יוצרים כדור מ-2 כפות מהמלית, דוחסים בין 2 פרוסות תפוחי אדמה, מהדקים היטב ומעצבים לקציצה.

5. מכינים באותו האופן את כל הקציצות ומסדרים על מגש. שומרים בצד את תפוחי האדמה שנותרו.

הציפוי וטיגון הקציצות:

1. מערבבים בקערה את הביצים, רסק העגבניות והמים, ומניחים את הקמח בקערה נוספת.

2. מחממים שמן במחבת רחבה, מגלגלים כל קציצה בקמח, טובלים בתערובת הביצים ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.

הרוטב:

1. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד הזהבה.

2. מוסיפים לסיר את השום, העגבניות, רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים תוך כדי הוספת המים, מכסים ומביאים לרתיחה.

3. מניחים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה שנותרו ומביאים שוב לרתיחה.

4. מסדרים בסיר את הקציצות המטוגנות, מכסים ברוטב ומביאים לרתיחה.

5. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים את הקציצות במשך כשעה וחצי עד צמצום והסמכת הרוטב. 

שבת שלום לכולם
שבת טעימה והרבה אהבה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת