00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

לחמניות במילוי בשר וצנובר

לחמניות ביתיות ממולאות,שילוב נהדר של בצק ובשר טחון מנה נהדרת לצד סלט עלים כל שצריך לקחת דף ועט או להדפיס אז מתחילים

החומרים עבור 15 יח` 

החומרים לבצק

500 גר` קמח לבן (אני משתמש בשטיבל 2 )

2 כפיות (שטוחות) שמרים יבשים

1/2 כוס שמן זית 

כפית סוכר

קורט מלח 

2 כוסות מים פושרים (להוסיף מים כוס אחר כוס הספיגה יכולה להשתנות ה-המרקם אמור להיות רך)

אופן הכנה 

לערבב בקערה את הקמח,שמרים,סוכר,שמן ולבסוף את המלח (השמרים לא אוהבים מלח) ואז להוסיף מים בהדרגה לכסות ולהתפיח במקום חמים 

עד הכפלת הבצק.

החומרים למלוי

250 גר` בשר טחון-בקר/כבש

1/2 כוס פטרוזליה קצוצה

כף אריסה מתוקה

50 גר` אווז מעושן (לא מחייב-חתוך דק)

2 שיניי שום קצוצות

מלח

פלפל

אבק של כמון

קמצוץ ראס אל חנות

כפית פפריקה מתוקה בשמן

50 גר` צנוברים

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה 

נחמם 2 כפות שמן זית במחבת ונטגן קלות את השום נוסיף את הבשר לאחר שהבשר מוכן נתבל במלח פלפל כמון וראס אל חנות ונקפיץ קלות 

נוסיף את האריסה והפטרוזליה ולסיום את הצנוברים נעביר לקערה ונצנן.

בזמן שהבשר מתקרר נחלק את הבצק לכדורים(בגודל רצוי)

הרכבת המנה

נשמן את היידים ונפתח את הבצק על כף היד בעדינות,במרכז הבצק נשים כף בשר מתובל ונסגור ע"י משיכת הקצוות פנימה 

נניח בתבנית כשהסגירה כלפי מטה,נתפיח שוב ל 15 דק` נמרח בחלמון נעטר בשומשום וצ`לי יבש נאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת