00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 14

הנה הנה היא כאן השבת הנפלאה וכמובן שזה הזמן לארוחה משפחתית ,לקראת טו` בשבט ההולך וקרב השבת נשתמש במגוון חומרי גלם נהדרים

המסמלים את בוא החג הנפלא אז מה יהיה לנו ?

  • מגון פירות יבשים ממולאים בבשר ברוטב קינמון
  • שוקיות עוף ברוטב לימון וגרגרי חומוס
  • ספגטי ירקות.
  • אננס בטמפורה ברוטב ג`ינגר וצ`לי 
  • רול פילו במילוי תפו"ע חמוציות צימוקים לצד תה חם ומקל קינמון

המתכונים עבור 6 סועדים 

פירות יבשים ממולאים

החומרים

מגוון פירות יבשים(תמר,שזיפים,משמש,תאנה)

300 גר` בשר טחון (מומלץ 70% בקר-30% כבש)

5 יח` בצל סגול

2 מקלות קינמון

מלח 

פלפל גרוס

פטרוזליה קצוצה

"אבק" קינמון טחון

3 כפות שמן זית

כף סילאן

כפית טימין

כוכב אניס

"אבק" ראס אל חנות

1/2 ליטר נוזל בקר/עוף(או 1/2 ליטר מים עם אבקה בטעם בקר)

אופן ההכנה 

ראשית נגלען את הפירות (תמר,שזיף) וניצור מעיין כיס קטן .במקביל נכין את המילוי,בקערה נערבב את הבשר עם התבלינים(מלח,פלפל,קינמון טחון,

ראס אל חנות כף שמן ופטרוזליה קצוצה) נחמם סיר רחב ושטוח עם 2 כפות שמן זית,נחתוך את הבצל לרצועות דקות ונשחים ונוסיף כף סילאן לקבלת

צבע קרמל,נצרף לחגיגה את הנוזל,מקל קינמון,טימין,כוכב אניס ונשלים טעמים(מלח פלפל ומעט ראס אל חנות) נבשל כ-10 דק` ונסדר את הפירות בסיר

בצורה סיבובית נבשל על אש נמוכה כ-20 דק` לקראת ההגשה נעטר בפרוזליה קצוצה בתיאבון.

חשוב לציין כי גובה הנוזל יהיה עד חצי מגובה הפרי הממולא .

שוקיות עוף ברוטב לימון וגרגרי חומוס

החומרים 

12 יח` שוקיות עוף (לקטום את הרגל)

500 גר` גרגרי חומוס(לאחר השרייה-ניתן להשתמש במוצר קפוא)

1/2 כוס מיץ מלימון טרי

פרוסות לימון (ללא קליפה מ 2 לימונים)

כוס סלרי קצוץ 

כפית כורכום 

3 שיני שום קצוצות

מלח 

1/2 ליטר נוזל עוף/ירקות/מים

פלפל לבן 

2 כפות שמן זית 

אופן ההכנה 

בסיר שטוח נחמם שמן זית ונטגן קלות את השוקיים,נוסיף לסיר את השום ונזהיב קלות (בשלב זה נוודא כי השום לא נשרף טעמו יהיה מר) נוסיף את 

הנוזל נתבל במלח פלפל מיץ לימון וכורכום,נבשל כ 15 דק` ונצרף את גרגרי החומוס פרוסות הלימון וחצי מכמות הסלרי נבשל לעוד 25 דק` .

לקראת סיום נפזר סלרי קצוץ לרעננות וארומה נפלאה בתיאבון.

ספגטי ירקות

החומרים 

2 גזרים

1 בצל לבן 

1 בצל סגול 

3 ענפי בצל ירוק

1 קישוא

1 זוקיני (ירוק כהה)

1 קישוא צהוב

שורש פטרוזליה

2 כפות שמן זית

כף עלי אורגנו טריים

1/2 כוס פיטריות שיטאקי מיובשות

מלח גס

פלפל גרוס

כפית שמן כמהין

אופן ההכנה 

למתכון הנוכחי נשתמש בקולפן היוצר רצועות (ז`וליאן) את הירקות נקלף ונחתוך לרצועות דק`(גזר,קישוא,שורש פטרוזליה) את הבצל הלבן/האדום/הירוק

נפרוס לרצועות דקות בשלב זה נשרה את הפטריות במים חמים.במקביל את רצועות הגזר והבצל הירוק נשרה במים קרים (עם קרח יהיו קריסיפים).

נחמם מים עם כפית מלח וכפית שמן זית ונבצע בלונישר (בישול מקדים) לקישואים/חצי דק` (נעזר כאן במסננת-נניח את כל הרצועות במסננת נבשל)

ונעביר למיי קרח .

ונעבור להרכבת המנה 

במחבת רחבה נחמם 2 כפות שמן זית ונטגן קלות את הבצל הלבן /האדום נוסיף למחבת תוך כדיי הקפצה את הקישואים פיטריות השיטאקי ו 3 כפות 

מנוזל ההשרייה של הפטריות נתבל במלח פלפל אורגנו טרי ונסיר מהאש בשלב זה נוסיף את הגזר והבצל הירוק .

שילוב הגזר והבצל בשלב זה "ירים" את המנה וייתן שילוב של ירקות פריכים נטפטף מעל כמה טיפות שמן כמהין מלח גס מעטט אורנו טרי ובתיאבון.

אננס בטמפורה 

החומרים

1 אננס טרי פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

2 ס"מ ג`ינגר קצוץ 

כף ג`ינגר מיובש ממותק

2 כפות דבש

חצי כוס עלי כוסברה 

2 כוסות רוטב צ`לי מתוק

חלבונים מ 2 ביצים 

1 כוס מיי סודה (קר מאוד)

1 כוס תערובת קמח טמפורה

שמן לטיגון (קנולה,תירס,חמניות)

אופן ההכנה 

נתחיל בהכנת הרוטב בסיר עמוק נחמם את רוטב הצ`לי המתוק,דבש וחצי כוס מים לאחר שהרוטב רתח נוסיף את הג`ינגר הקצוץ,

במקביל נחמם שמן לטיגון.

נעבור להכנת הבלילה 

בקערה נערבב את הקמח עם החלבון (יש להקציף לפני) נוסיף מיי סודה קרים בהדרגה ונערבב עד קבלת מרקם חלק ואחיד(לוודא את טיב הטמפורה

נתבול כף/מקל ונוודא כי הבלילה עוטפת בצורה אחידה את הכלי)

נתבול את האננס בבלילה ונטגן (הבלילה תתפח בזמן הטיגון) 

נעבור להגשה 

בצלחת עמוקה נשים רוטב נניח מעל את האננס נעטר בעלי כוסברה(שלמים) ומעט ג`ינגר ממותק מיובש.

רול פילו במילוי תפו"ע חמוציות וצימוקים

החומרים

3 עלי פילו 

50 גר` חמאה מומסת/תרסיס בטעם חמאה

3 תפו"ע מזן גרנד סמית 

1/2 כוס צימוקים

1/2 כוס חמוציות(נטולות סוכר)

1 כף סוכר חום 

כפית קינמון

אופן ההכנה 

נקלוף ונחתוך את התפוחים לקוביות קטנות,נמיס במחבת 50 גר` חמאה/תרסיס ונקפיץ קלות את התפו"ע נתבל בסוכר חום ומעט קינמון נצנן ונעביר

לקערה נוסיף את הצימוקים והחמוציות ונניח בצד.

נשמן משטח ונניח עליו את דפי הפילו (נשמן את העלים בעזרת חמאה/תרסיס)ונחתוך ל-3 .נניח בתחילת הרול מלית ונגלגל נאפה בתנור שחומם מראש (180)

לקראת ההגשה נפזר מעט אבקת סוכר נגיש לצד תה בתוספת קוביות תפו"ע מקל קינמון וכפית דבש

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת