2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

כרוב ממולא נוסח מזרחי

אחד הממולאים שאני הכי אוהבת ,לא מרבה להכין כי רק אני אוכלת .השבוע נתקלתי בתמונה של כרוב ממולא

שהשאירה אותי בפה פעור ומייררת על המסך ,מוטי בראון איש מקסים ובשלן מעולה ,מיד נגשתי לעבודה

והכנתי,הרי אי אפשר לדחות סיפוקים ,מה אומר אחד הממולאים הטובים ביותר שטעמתי ממליצה בחום

,נסו ולא תצטערו

כרוב ממולא /מוטי בראון

http://www.tapuz.co.il/blog/net/UserBlog.aspx?foldername=baronm10&skip=1

את עלי הכרוב יש להפריד בזהירות ולהסיר מכל עלה את החלק האמצעי הקשה של העלה.

דרך נוחה ביותר להפרדת העלים היא להקפיא את הכרוב ואז להפריד את העלים.

יש כאלה שמעדיפים להרתיח את הכרוב במים ואז להפריד את העלים

החומרים לתערובת הבשר

 800 גר` בשר בקר טחון

3/4 כוס אורז

1 בצל קצוץ דק

מלח

פלפל שחור

כמון

פפריקה מתוקהבשמן

בהרט

קינמון

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק

4 שיני שום קצוצות

 הכנת המילוי:

להשרות את האורז במים רותחים לחצי שעה .

לערבב את הבצל ,האורז ( ללא מי ההשריה ) התבליניםוהפטרוזיליה הקצוצה עם הבשר

ו 2-3 כפות מהרוטב שהכנו . להשאיר את התערובת לחצי שעה לספיגת טעמים.

 חומרי הרוטב:

1 בצל קצוץ דק

4-5 שיני שום קצוצות דק

4 עגבניות בשלות מגורדות

100 גר` רסק עגבניות

1 כף סוכר

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות מרק עוף

מלח , פלפל שחור

כמון , בהרט

מעט קינמון

 הכנת הרוטב:

לטגן בצל בינוני קצוץ דק בשמן עד הזהבה. להוסיף 4-5 שיני שום קצוצות דק לשתי דקות תוך כדי

ערבוב.להוסיף את העגבניות מגורדות ,הסוכר ורסק העגבניות.

להרתיח ולהוסיף 2 כוסות מרק עוף . פטרוזיליה קצוצה ולתבל בנדיבות .

את הרוטב לבשל על אש נמוכה כ 10 דקות לאחר הרתיחה

הכנה:

להניח את המלית במרכז העלה ,לקפל את צדו הימני והשמאלי של העלה פנימה על המלית ולאחר מכן

לגלגל את העלה מחלקו התחתון כלפי מעלה עד שנוצר גליל סגור בצדדים .

להניח את גלילות הכרוב הממולא בסיר רחב בשכבה אחת ,לפזר מעל את שאריות הכרוב שנותרו לאחר

שקצצנו אותם דק . תוספת שאריות הכרוב מעשירה את התבשיל ומסמיכה את הרוטב .

לצקת את הרוטב מעל הממולאים עד כיסוי ,להביא לרתיחה , להמשיך בבישול כחצי שעה על אש

נמוכה מאד.

להעביר לתנור בחום של 170 מעלות לעוד שעה וחצי עם מכסה סגור . אוהב את שלב התנור אשר אופה

את התבשיל היטב מכל צדדיו , מקנה לו גוון שחום ומסמיך היטב את הנוזלים .

מי שרוצה לוותר על שלב התנור יכול להמשיך לבשל על הכיריים על אש נמוכה כשעה וחצי

הערות שלי :אני הכנתי עם 1/2 קילו בשר טחון והוספתי לרוטב 3 כפות תרכיז רימונים

.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת