00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משהו קטן אחרי האוכל-עוגת ספוג-שוקולד

שלום-שלום חברים! הרבה זמן שלא(כמנהגי) ביקרתי פה. הסיבות רבות ומגוונות חלקן טובות יותר וחלקן פחות, אבל כל זה לא חשוב! מצב הרוח מרומם, המוזה הצמודה מזמזמת לה והרי יש סדרה מתוקה לסיים.
אז בואו ונחזור ל"משהו קטן אחרי האוכל" עם מתכון מעניין וטעים במיוחד.
גם המתכון הזה לא ממש תוכנן (המתכונים שתוכננו אני פשוט לא מצליחה להוציא לפועל) להיות חלק מהסדרה כי למעשה מדובר בעוגה שלמה. אבל אני כבר עיגלתי פינות והפקתי מזה עוגות זעירות אישיות שיכולות להשלתב בסדרה בלי לחרוג מהנוף המתוק. מה שמשך אותי במתכון זו פשטות ההכנה וטריק מיוחד שמקנה לעוגה מרקם ספוגי, לח ומיוחד מאוד. הטריק דורש מעט סבלנות אך התוצאה משתלמת, באחריות!

 

 

 

 *המתכון המקורי (ברוסית) נמצא כאן*

 

עוגת ספוג שוקולד
הרכיבים(לתבנית 20*30 ס"מ):
400 גרם סוכר (2 כוסות)
280 גרם קמח תופח (2 כוסות) 
2 שקיקים סוכר וניל
2 כוסות מים (480 מ"ל)
2 ביצים גדולות
3/4 כוס שמן (חמניות או קנולה)
50 גרם אבקת קקאו (4 כפות)
לציפוי:
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
30 גם חמאה
1 כפית תמצית וניל
לקישוט:
פקאן סיני

 

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות בתוכנית טורבו ולשמן מעט את תבנית האפיה (לחלופין לכסות בנייר אפיה)
לנפות יחד את כל החומרים היבשים.
לצקת פנימה את המים והשמן, להוסיף את הביצים ולבחוש רק עד לקלבת מרקם אחיד (ולא יותר!).
לצקת את הבלילה אל התבנית ולהכניסה לתנור.
לאפות 40-45 דקות עד שהקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
הטריק מיד עם צאת התבנית מהתנור לעטוף אותה היטב בניילון נצמד/נייר כסף/מכסה של התבנית באופן הרמטי ככל הניתן.
להשאיר את העוגה במצב הזה לשעתים-שלוש או עד לצינון מלא -לא להכניס למקרר בשום אופן!
להכין את הציפוי:
לשבור את השוקולד לקוביות או לקצוץ בעזרת סכין.
להביא את השמנת לסף רתיחה.
לצקת את השמנת על שוקולד, לחכות כחצי דקה ולערבב לקרם אחיד.
להוסיף את החמאה ותמצית הווניל ולערבב לקרם חלק ומבריק.
לשחרר את העוגה מהניילון ולצקת את הגנאש.
אם רוצים לקשט: לתת לגנאש להתיצב מעט ולקשט עם הפקאנים.

 

הערות ותובנות:
זה באמת מתכון מיוחד והמרקם הספוגי והלח פשוט נפלא! העוגה לחה אבל בדיוק במידה (לא בסגנון של סברינה למשל)
כמות הסוכר בעוגה אולי נראית מוגזמת, אך העוגה לא יוצאת מתוקה מדי. בעלת המתכון גם מצינת במפורש שלא כדאי לרדת בכמות הסוכר כי זה יפגע במרקם .
כרגיל אצלי הכנתי 1/2 כמות בפיירקס בגודל 17*25 (בערך) ובמקום המים השתמשתי במיץ תפוזים.
לאחר שהגנאש התיצב והעוגה התקררה קרצתי ממנה עיגולים בעזרת חותכן בכותר 5 ס"מ
במקור רשום לעטוף את התבנית עם נילון נצמד, אני קצת חששתי שימס לכן השתמשתי בנייר כסף (ובכלל שכחתי שלפיירקס שלי יש מכסה תואם)
יש לעבוד בזריזות אך בזהירות כי התבנית ממש לוהטת וכדאי לשים לב כדי למנוע כויות מיותרות.
התמונות שלי לצערי לא משקפות ממש את המרקם המיוחד. אם תרצו לראות טוב יותר כנסו למתכון המקורי, התמונה השניה מאוד מוצלחת מהבחינה הזו.

 

בהצלחה ובתיאבון!


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת