00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

הלייבלים של JOHNNIE WALKER

 

 עד כה נהגו כל יצרני הוויסקי להדגיש בגאווה את גילו של המשקה כפרמטר ברור וקל לזיהוי איכות.

 

מותג JOHNNIE WALKER 

המוביל העולמי בקטגוריית הבלנדד וויסקי הסקוטי -  יוצא במהלך שיווקי נועז וחדשני, לצרכן הסופי.

אז קודם...  בואו הצטרפו אלי למסע לארץ הויסקי 2012, ותוכלו לראות מה קורה כשישראלים מבקרים בטירה של Johnnie Walker?  היכנסו לקישור: 

 

JOHNNIE WALKER בצעד אמיץ שובר מוסכמות וקובע פרמטר שיווקי אחר: הטעם! ובעצם מצהיר שגיל חשוב, אולם הטעם, ארומה וניחוח המשקה חשובים לא פחות. מהלך Where Flavour Is King  הושק ב 2012 וזכה לשבחים בעולם כולו!

 

 לרגל  השקת המהלך בישראל  מותג JOHNNIE WALKER מקים מסעדה ל 5 ימים  במהלכם  חמישה שפים:

 

 

רן שמואלי (אביגדור)

שרון כהן (שילה)

דוד פרנקל (פרונטו)

יוסף חנא (תנורין)

ותמר כהן צדק (קוצ`ינה תמר)

יכינו בשיתוף פעולה חד פעמי, ארוחה בת חמש מנות בהשראת חמשת הלייבלים מבית המותג. כל מנה שואבת את טעמים והארומות שלה מהלייבל שנוצרה בהשארתו.

 

 

JOHNNIE WALKER

 Where Flavour Is King

יתקיים מידי ערב בין התאריכים 27-31.1.13 באולם אביגדור ברחוב בן אביגדור 22 ת"א

 המסעדה תהיה פתוחה לקהל  שיוכל להזמין מקום ולשלם מראש לארוחה הנפלאה 

 במחיר  של 250 ש"ח לסועד.  

 דרך עמוד הפייסבוק של ג`וני ווקר ישראל

JOHNNIE WALKER ISRAEL .

 

 

 אז מה בתפריט? ממה תוכלו להינות בערב המפלא הזה? 

התפריט: אינו כשר, המנות קבועות ואינן ניתנות לשינוי. כל מנה מוגשת עם כוס לייבל תואם. שתיה קלה חופשי. 

 

  JOHNNIE WALKER RED LABEL פוגש את השף שרון כהן 

טרטר דג ים עטוף בסלק, מתובל בשמן פיסטוק, בליווי יוגורט כבשים

 שרון כהן,  בן 36, הוא השף והבעלים של מסעדת שילה בתל אביב -  מקום שהתחיל ב-2005 כבר שכונתי והפך לימים למוסד קולינארי מהמוערכים בת"א.

כהן, בנו של בעל מכולת בירושלים ואם שהיא דור שמיני בעיר, גדל על המטבח הפרסי, התימני והספרדי ("בשישי בערב אכלנו אצל סבתא אוכל פרסי, שבושל על פתיליות, ובשבת אמא הכינה קובנה").  

בנעוריו עבד כהן בבתי קפה ובהמשך ב"סאקורה" היפנית. נסיעה לספרד טילטלה את השקפת עולמו: "בארץ עבדתי עם שפים זועמים, ואילו בספרד הייתה אווירה כיפית, מפנקת ונדיבה. האנשים מחייכים כשהם עובדים."

 שרון מתמחה בעיקר בדגה המקומית תוך שהוא מקפיד על בחירת חומרי גלם טריים וברמה גבוהה, ומעדיף להגיש דגים ופירות ים. "אני לא מבשל מספרים וממתכונים באינטרנט. אני מבשל ללקוחות את מה שאני מבשל לעצמי ולמשפחה שלי", הוא אומר.

JOHNNIE WALKER RED LABEL מפתה את החיך בטעמי מתיקות של פירות סתיוטופי וניחוח של תבלינים מעושנים.

כדי להפוך את החוויה הגסטרונומית למושלמת למן הרגע הראשון, מוגשת לצידו מנה בטעמים מנוגדים ומשלימים: עלי סלק אדומים ומתוקים המבושמים בשמן פיסטוק ריחני וממולאים בטרטר עדין של דג ים טרי מהבוקר.

המנה הסקסית והיפהפייה היא בת לוויה מצוינת ל-  JOHNNIE WALKER RED LABEL.

 

 

 

 JOHNNIE WALKER BLACK LABEL  פוגש את השף רן שמואלי

נקניקיה של חלקי פנים על תבשיל טוסקני של כרוב שחורשעועית ,תרד ועשבי תיבול

 

JOHNNIE WALKER BLACK LABEL מציף את חלל הפה בניצוץ של עשן, טעמים של קליפת תפוז, עסיס ענבים ושזיפים בשלים וניחוחות של תבליני קינמון ווניל.

המנה של רן שמואלי מכילה רבדים בטעמים עמוקים של כרוב שחור ושעועית רכה תרד טרי ובושם תבלינים נקניקיה נימוחה של חלקי פנים משלימה ומכילה באהבה את JOHNNIE WALKER BLACK LABEL  האסרטיבי.

 

 רן החל את דרכו הקולינארית במטבח של סבתא שלו, ילידת אוסטריה. הוא למד ממנה לרקוח מרקחות ולאפות עוגות משובחות. בגיל צעיר כבר  תפס את מקומה של אמו במטבח והזמין את המשפחה לארוחות שחיתות סביב שולחנות מעוצבים. 

אחרי השירות הצבאי, למד בקורס אמנות הבישול של רשת מלונות דן, והשתלם במטבחי דן תל אביב, דן קיסריה וקינג דיוויד בירושלים.

לאחר קריירה קצרה כסו-שף ושף מסעדת "רוטשילד" הצרפתית ובמסעדת הדגים "ארומה", הצטרף רן כשותף למייקל שטרן בחברת הקייטרינג והפקות האירועים הידועה שלו. בהמשך הקים שמואלי עם בת זוגו זהר מרון את קייטרינג שמואלי, המתמחה בהפקת אירועים יוקרתיים וייחודיים.

בזכות ההצלחה בקייטרינג המוביל בארץ, הקימו רן וזהר רשת מעדניות גורמה. ביוני 2013 עתידה להיפתח במתחם "שרונה" בתל אביב מסעדתו במבנה טמפלרי יפהפה ומרשים ששימש בעבר כמזקקה. 

שמואלי ידוע כשף חדשני ויצירתי המביא אל השולחן את המיטב מן העולם, תוך דגש על חומרי גלם טריים ואיכותיים

 

 

 

JOHNNIE WALKER GOLD LABEL RESERVE  פוגש את השפית תמר כהן צדק

טורטליני במילוי פירה פטריות כמהין, קרם חמאה ופרמזן

 

JOHNNIE WALKER GOLD LABEL RESERVE הוא רך וקטיפתי עם רמיזות של אפרסק מבושם טופי ותפוחים. הוא עוטף את הלשון בטעם שמזמין עוד לגימה. במנה זו הוא מקבל בן זוג אידיאלי בדמות קלאסיקה אירופאית:  טורטליני מבצק חלמונים במילוי של פירה פטריות כמהין ,קרם חמאה ופרמזן. זוהי מנה אנינת טעם, בהירה וזוהרת, שמפנקתאת הלשון, ומפלרטטת בעדינות הולמת עם JOHNNIE WALKER GOLD LABEL RESERVE.

 תמר כהן צדק התחילה את סיפור האהבה שלה עם המטבח האיטלקי כשנסעה ללמוד וטרינריה באיטליה. כעבור שנה של לימודים החליטה לעזוב ובחרה ללמוד בבית ספר למלונאות בעיירה  קטנה ליד בולוניה. 

לאחר כ-5 שנים באיטליה, בהן עבדה במספר מסעדות,  חזרה לארץ ופתחה עם וינס מוסטר את חברת הקייטרינג "וינס ותמר". אחרי כשנתיים פתחו מסעדה שנשאה את אותו השם, והפכה בהמשך, עם פרידת הזוג העסקי, לקוצ`ינה תמר.

 התפריט של Cucina Tamar שואב השראה מחבליה השונים של איטליה, בעקבות המסעות  הקולינאריים שעורכת בה תמר לעיתים תכופות. מכל מסע היא מביאה איתה את סודות המטבח האיטלקי, חומרי גלם ייחודיים וטכניקות בישול מקומיות.

 

 

  JOHNNIE WALKER PLATINUM LABEL פוגש את השף יוסף חנא

קונפי שוק טלה בתבלינים עם קרם עכוב, בצלים מקורמלים וראגו אורז בר

 

JOHNNIE WALKER PLATINUM LABEL אוצר טעמים וארומות של פירות אקזוטיים וקליפת הדר, המתמזגים עם ריח עץ שקד, פרחים טריים וניחוחות מעושנים.

המנה שיוצרת איתו דואט מושלם היא קונפי שוק טלה המבושל בתבלינים מבושמים ועשבי בר,  קרם עכוב (צמח דמוי ארטישוק הגדל בצפון) ארומאטי ואדמתי עם בצלים מתוקים מקרמל.כל אלה  מרכיבים חוויה של טעמים אקזוטיים ומנה אלגנטית ועשירה – ממש כמו ה- JOHNNIE WALKER PLATINUM LABEL.

את אהבתו לאוכל רכש חנא מהוריו, שהיו בעלי מסעדה בכפר ראמה שבגליל. אחר כך למד ב"הולידיי אין" טבריה והשלים את לימודיו כשף קונדיטור במסעדת "אסטללה".

חנא נחשב לאחד השפים המובילים בישראל בתחום הבישול הערבי.

הוא היה בעבר השף והבעלים של מסעדת קצה הנחל בגינוסר, המתמחה באוכל ערבי עילי. כיום הוא השף והבעלים של מסעדת תנורין במושבה מגדל ומסעדת K-BABבצומת כ"ח שבגליל העליון, ובנוסף הוא מעביר סדנאות על אוכל ערבי מודרני, בבית הספר "בישולים".

הוא היה  שף אורח ב"מאסטר שף 2", והשתתף באירוע "קלאב שף דה שף" בו נטלו חלק שפים של נשיאי מדינות ושפים מישראל  בחסות מרכז פרס לשלום וכמו כן השתתף בסדנאות לשפים מובילים בעולם.

 

 

 

JOHNNIE WALKER BLUE LABEL פוגש את השף דיוויד פרנקל

גלידת חמאה חומה אגוזית עם מרנג בטעם חלב

 

JOHNNIE WALKER BLUE LABEL הוא וויסקי מתוחכם ואלגנטי אשר משלב באופן נפלא טעמים פירותיים,תבלינים חמים ודבש ענברי, ועוטף הכול בעישון עדין שלעצים ריחניים. הוא מענג בכל לגימה ומפתיע כל פעם מחדש בעוצמה הרמונית ונעימה.

השף דיוויד פרנקל יצר מנה מתוחכמת של גלידת חמאה חומה אגוזית עם מרנג בטעם חלב ובועות אויר עטופות בוויסקי ודבש, המתמזגות עם JOHNNIE WALKER BLUE LABELלחגיגה של טעם ומרקם. בועה של חלום מתוק ונדיר.

פרנקל נולד בחיפה להורים ממוצא דרום אמריקאי. הוא שירת כלוחם בסיירת יעל והמשיך לשירות קבע. הצעה שקיבל מחבר, סו-שף במסעדת "אורקה", סיימה את הקריירה הצבאית. הוא התחיל כסטאז`ר והתקדם לצמרת המטבח של השף ערן שרויטמן. משם עבר לכתית של מאיר אדוני/

למרות גילו הצעיר, פרנקל הוא בעל ניסיון רב במסעדות יוקרה בישראל ובעולם, ביניהן "פאלאי" ו"פר סה" בניו-יורק, "מוגריץ" היוקרתית בסן סבסטיאן שבספרד ו"נומה" הדנית, הנחשבת בעיני רבים למסעדה הטובה בעולם.

מאז נכנס פרנקל לפרונטו לפני כשנתיים, הוכתרה המסעדה על ידי שפים קולגות  כמסעדת השנה ופרנקל כשף השנה. הוא נבחר כאחד מ-7 השפים העולים הבאים של ישראל על ידי "כלכליסט", וכאחד מ-7 הכוכבים העולים של המטבח הישראלי על ידי "עכבר העיר".

בשנת 2012 זכה דייויד בתואר Young chef of the year" " בתחרות של סאן פלגרינו, ונבחר על ידי קוראי טיים אאוט לפריצת השנה לשנת 2012.

 

את מנת התפריט שלי

אני מכינה בבית בעיקר בימי החורף. אימצתי תפריט של השף חיים כהן ואילתרתי מתכון שיתאים לבני המשפחה שלי. אני נוהגת להגיש אותו בעיקר בימי החורף או בעיתות ארוח. הוא קל ומהיר הכנה טעים מאוד והולך עם כל דבר...

קרדיט צילום: דן לב. 

 

חזה עוף עם וויסקי ודבש

המרכיבים

שלושה חזות עוף - גדולים וחצויים

שמן זית

מלח

פלפל גרוס

חצי כוס ציר עוף  או מים. (אצלי יש תמיד ציר עוף המקפיא)

חצי כוס ויסקי 

2 כפות דבש

2 כפות  חומץ בלסמי

1 כף חרדל  דיז`ון.

ההכנה:

 מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ומשחימים בה את חזות העוף משני הצדדים. תוך השחמה מתבלים במלח ופלפל.

את החזות השחומים מניחים בתבנית ששומנה מעט בשמן זית.

מכניסים למחבת את הציר והוויסקי ותוך חימום משפשפים בעזרת כף עץ את קרקעית המחבת. כשכמות הנוזלים מצטמצמת בחצי בערך, מוסיפים את הדבש, החומץ והחרדל. מערבבים היטב ויוצקים את רוב הרוטב על חזות העוף (משאירים מעט רוטב במחבת).

מכניסים את התבנית לחלק העליון של תנור שחומם ל-180 מעלות וצולים עשר דקות.

מעבירים את חזות העוף לצלחת הגשה ויוצקים עליהם את יתרת הרוטב. מגישים.

 

ומהו הלייבל שלךבואו בחרו את הערב המועדף לכם מבין החמישה והרשמוהבטיחו מקומכם כבר עכשיו .

 

מידע והמלצות:

הכניסה מגיל 18 בהצגת תעודת זהוי. מפת הגעה מצורפת. ההרשמה והתשלום מראש ואין להוסיף טיפ נוסף למלצרים.

מומלץ להגיע בתחבורה ציבורית. חניה ברחוב ראם 4 ת"א.

 

אני כאמור אהיה שם ואתם? 

 לחץ להזמנת מקומות    

 

 

 

 תודה שהגעתם לכאן והכרתם עוד חלק ממני. אשמח ויותר כשתגיבו. 

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי 

  שלכם ואתכם תפו     

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת