33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

אגוזיות (עוגיות בצק פריך ואגוזי לוז)

זהירות, משפצים! 

 

את ספר המתכונים של יותם אוטולנגי וסמי תמימי קיבלתי במתנה מחברות טובות מאוד שלי שהגיעו אליי לחופשה  ממליצה על הספר למי שמחפש ספר מתכונים עם גישה אחרת ומתכונים נהדרים! אז את המתכון ל"בצק פריך מתוק" שאבתי מהספר שלהם וכמובן ששיניתי אותו מעט כיוון שרציתי "בצק פריך מתוק אגוזי לוז" לאיטלקי שלי שאוהב מאוד אגוזים  בספר כתוב שהבצק יכול להישמר שבוע במקרר וחודש במקפיא, אבל הבצק הנהדר הזה היה במקפיא "רק" שבוע וחצי. הוצאתי אותו להפשרה במקרר לפני שהלכתי לישון, בבוקר גילגלתי עיגולים, הטבעתי אגודל ואפיתי.

 

מצרכים (מתקבלות 50 עוגיות):

200 גרם קמח

130 גרם אגוזי לוז טחונים

100 גרם אבקת סוכר

קליפה מגוררת מחצי לימון

רבע כפית מלח

180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1 חלמון

2 כפות מים קרים

 

אופן ההכנה:

לשים בקערה קמח, אגוזי לוז טחונים, אבקת סוכר, קליפת לימון, מלח וחמאה - לערבב במיקסר/מעבד מזון עד שמתקבל מרקם בצק פירורי גס, להוסיף את החלמון והמים בערבוב עד שהבצק מתאחד, להוציא את הבצק וללוש מספר שניות.

להעביר את הבצק לניילון נצמד וליצור סוג של "נחש". כאן יש שתי אפשרויות:

הראשונה - הכנה לאחר איחסון של הבצק במקרר לכחצי שעה כדי שיהיה נעים ונוח לעבודה - ניתן לאחסן במקרר עד חמישה ימים.

השנייה - הכנה לאחר איחסון של הבצק במקפיא - עד חודש ימים. יש צורך להפשיר את הבצק במקרר לפני ההכנה.

את הבצק הקר שמוכן לעבודה לפרוס בעזרת סכין, לעשות מעין עיגול קטן בעזרת כפות הידיים, להניח בתבנית אפייה ולהתביע אגודל, לאפות בחום של 180° צלסיוס עד להשחמה בחלק התחתון של העוגיות.

לאחר האפייה הוספתי מעל כל עוגיה כמות של שליש כפית ממרח אגוזים, אפשר גם נוטלה 

לחכות עד שהממרח יהיה מוצק והעוגיה בטמפרטורת החדר ולאחסן בקופסה סגורה.

ואיטלקי שלי? כמובן שהוא אהב 

 

לבריאות ובתיאבון! 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת