2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוואמה...סופגניות ביס..

עוואמה...סופגניות ביס..

יום שלישי פעמיים כי טוב ,מביאה לכם משהו מתוק נמס בפה מעדן ,

המתכון של קארין גורן נקרא ארוך אבל כלום עבודה ממליצה .(מועתק מהמקור)

 

סופגניות ביס (או לביבות ביס, עדיין לא החלטתי) מיניאטוריות, שמפתיעות את הפה במרקמן: כשהשיניים מפצחות את המעטה הפריך מתגלה מרכז רך, עסיסי, וספוג בסירופ מתוק ומבושם.

כמות: 50-60 סופגניות ביס

 חומרים

לסופגניות:

 1 תפוח אדמה בינוני (150 גרם) מבושל במים ועדיין חמים

 2 כוסות קמח (280 גרם)

 1/2 שקית שמרית (25 גרם)

 1 כפית סוכר

 11/4 כוסות מים פושרים (300 מ"ל)

 שמן לטיגון עמוק

 לסירופ:

3 כוסות מים

3 כוסות סוכר

1 כפית מי זהר (מי פריחת הדרים)

 לתוספות:

פיסטוקים קצוצים, קוקוס, מזרה שוקולד, סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

מועכים את התפ"א עם כף ממי הבישול לפירה. מצננים מעט. שמים את הקמח בקערת מיקסר ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים סוכר ומים ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את מחית תפוח האדמה ולשים 10 דקות – הבצק יתקבל מאוד נוזלי ודביק, וזה בסדר. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח עד הכפלת הנפח, שעה עד שעה וחצי.

מכינים את הסירופ:

 בסיר על אש קטנה מבשלים מים וסוכר, במשך 15-20 דקות, עד שמתקבל סירופ אחיד וסמיך מעט.

מורידים מהאש ומקררים לגמרי טמפרטורת החדר.

מוסיפים מי זהר ומערבבים.

 מטגנים, טובלים בסירופ ומגישים:

 מחממים שמן לטיגון עמוק. מכינים קערית עם שמן וטובלים בה כפית קטנה (למניעת הידבקות הבצק). ממלאים את הכפית בבצק ומטילים לתוך השמן הלוהט. מטגנים עד להזהבה, הופכים לצד השני ומזהיבים. הבצק תופח מאוד במהלך הטיגון, ומתמלא בועות.

 מוציאים את הכדורים בכף מחוררת ומספיגים לרגע על נייר סופג. מערבבים לסירופ מי זהר לתיבול. טובלים מיד את הכדורים הלוהטים בסירופ הקר.

משהים 10 שניות ומוציאים מהסירופ.

מגישים בערימה עם קיסמים וקעריות עם תוספות לטבילה

 .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת