00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

לחמניות מקמח תירס של אירמה קזר

 

היום מצטרפת אלינו חברתי אירמה קזר,  שהיא קונדיטורית ומומחית לאוכל גאורגי (עברה השתלמות בקולג` הקולינרי בטביליסי) והיא גם הנציגה הרשמית שלהם בארץ.

אירמה מעבירה סדנאות אוכל ומארגנת טיולי אוכל, נופים ויין בגאורגיה המדהימה. ובנוסף לזה היא גם כותבת את הבלוג המתכונים של אירמה שם היא משתפת אותנו במתכונים הנהדרים שלה.

ככיבוד עבורנו הביאה אירמה לחמניות טעימות מקמח תירס. ולדעתי אין צורך יותר להוסיף במילים... אז מה שנשאר זה לפנות את הדרך למתכון הנפלא של אירמה:

 

 לחמניות התירס ה-Chomi, מככבות אצלנו וזה בזכות ההכנה המהירה שלהן. לשדרוג הלחמניה אני מוסיפה גבינה גאורגית קשה או הסולגוני ואם אין אז קרובי המשפחה יכולים גם להצטרף כמו המוצרלה/החלומי.

ממליצה לקנות את קמחי התירס בחנויות המוכרים במשקל.
ניתן לעשות את הלחמניות גם עם שמרים...אבל, כשבא לך בשעה מאוחרת משהו חם ומנחם עם גבינה שנמתחת לך...אז המהירות נכנסת לתמונה...
אני בכל מקרה, אוהבת את הגרסה המהירה...

 

המצרכים:

 

  • כוס קמח תירס טחון דק (לשים לב לא את העבה(
  • כוס קמח תירס לבן טחון דק

  •   מים פושרים

  • כפית מלח

  • ביצה

  • כפית א. אפיה או 1 כפית א.סודה לשתיה

  • 150  גר` גבינה גאורגית חתוכה לקוביות 2*2

 

אופן ההכנה:


  1. בקערה שמים את שני סוגי קמחי התירס + ביצה טרופה + 1 כפית א. אפיה ומערבבים.

  2.  לאחר הערבוב, מתחילים להוסיף מים פושרים בהדרגה עד לספיגה + המלח + קוביות הגבינה הגאורגית.

  3.  אחרי שהקמח ספג את המים מוסיפים עוד מים עד לקבלת מרקם המזכיר את מרקם החומוס (כלומר רך ועדין)

  4. מחממים מחבת עם מעט שמן או חמאה .

  5.  יוצרים כדורים עגולים ומשטחים אותם מעט עם האצבעות כך שגובה הלחמניה יהיה כ - 1.5  - 2  סמ`

  6.  הגרסה המקובלת ללחמניות היא צורה אובלית וגם אותה יש לשטח מעט ליצירת לחמניה שטוחה.

  7.  מטגנים על מחבת משני הצדדים עד להזהבה ומעבירים לספיגת השמן מעל נייר סופג.

 

 

המלצה להגשה:  להגיש את הלחמניות לייד סלט ירקות גס וחביתת עין או חביתה עשירה עם ירק ועגבניות שרי.

 

 

         בתאבון...

 

 

תודה לאירמה על המתכון הנפלא

ולהתראות בפוסט סיום "היומולדת" עם האורחת הבאה!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת