00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

מעכשיו כולם יכולים לשתות חלב.

 

 

 

אני שבחרתי במודע שלא לוותר המוצר הנפלא הזה -  חלב שמעתי וקראתי גרסאות שונות של תאוריה הטוענת שחלב אינו מוצר שאמור  להיות בתפריט המזון שלנו בני האדם. ברגע שהתינוק מפסיק לינוק אומרת התאוריה , תם תפקידו של החלב בתפריט המזון.... אלא שאני מאוד אוהבת מוצרי חלב ומבססת את תזונתי במשך שנים רבות על מוצריו. 

החלב חומר הגלם העקרי למוצרים כולם, הופך כל קפה שלי לחוויה אמיתית. זה המקום שבו אינני מתפשרת וגם לא סופרת קלוריות. קפה הפוך אמיתי חייב להיות עמוס חלב מוקצף ומתקתק למרות כל המתוסים.

 

יצאתי ללמוד קצת... 

לקטוז (Lactose), המכונה גם סוכר החלב, הוא דו סוכר המורכב מהסוכרים גלוקוז וגלקטוז,

הלקטוז מפורק במעי הדק על ידי האנזים לקטאז המבצע הידרוליזה של הקשר הגליקוזידי, כתוצאה מכך מפורק הלקטוז לשני חד סוכרים גלוקוז וגלקטוז, שיכולים להיספג בתאים.  

אי סבילות ללקטוז ואלרגיה לחלבון חלב הן שתי תגובות, השונות מהותית זו מזו:

לקטוז הוא סוכר פשוט שמצוי בכל סוגי החלב הטבעי, וגוף היונקים מעכל אותו באמצעות האנזים לקטאז. הייצור של אנזים זה בגוף יורד באופן משמעותי לאחר תקופת הינקות אצל כל היונקים, כולל בני האדם.

אצל בני אדם במקרים רבים מגיעה הירידה ברמת הלקטאז למצב של חוסר יכולת לעכל כמויות גדולות של לקטוז או לחוסר יכולת מוחלט לעכל לקטוז. זאת כתוצאה ממחסור באנזים המפרק, מה שמוביל לתופעה המכונה אי-סבילות ללקטוז. בכל עת שהגוף אינו מסוגל לייצר ולהפריש את הלקטאז ממשיך סוכר החלב לעבר המעי הגס, שם הוא מתפרק בעזרת חיידקים המצויים שם. בין תופעות הלוואי של פירוק זה נמצאים גזים, כאבי בטן ושלשולים.

כדי להשביח את אייכות החיים של מי שאינו מעכל את החלב כפי שאמור הגוף לעכלו הגיעה הבשורה החדשה:

חלב הרים טהור: חלב נטול לקטוז  מבית היוצר של מחלבות רמת הגולן . 

 

מעכשיו כולם יכולים לשתות חלב

 

חלב ההרים הטהור איננו מכיל לקטוז . בשורה משמחת לרגישים. קרטון ליטר חלב עמיד מתקתק מכיל 3% שומן ונמכר בכל ברשתות השיווק. מהיום כל אדם יכול להינות מחלב הרים טהור בעלות סבירה של בין 10.5 - 11 שקלים.! 

 

הדרך למוצר המוגמר:

חלב  ההרים הטהור נטול לקטוז של מחלבות רמת הגולן פותח במחלבות בתהליך טכנולוגי מתקדם הכולל פעולת פירוק ממושכת של הלקטוז , עם גמר הפעולה הועבר החלב להמשך התהליך בו הוא עובר חימום מהיר בטמפ` גבוהה, קירור מהיר ומילוי באריזה אספטית. תהליך החימום עוצר את פעילותו של אנזים הלקטאז, כך שהוא איננו ממשיך לפעול במוצר לאחר אריזתו והוא שמאפשר את עמידותו של המוצר ללא צורך בקירור וכל זאת ללא צורך בהוספת חומרים משמרים. כמו כן, בתהליך זה נשמרים ערכיו התזונתיים של החלב וכן גם טעמו. 

מנסיוני בטעימה הראשונה למדתי שבעת שימוש בחלב ההרים נטול הלקטוז עלי להימנע מהמתקת הקפה. תוספת הסוכר שלי היתה מיותרת לחלוטין.  חלב ההרים הטהור מתוק יותר בהשוואה לחלב אחר

טעמו המתקתק של החלב הינו תוצאת פירוק מולקולת הלקטוז לשתי מולקולות של חד-סוכר, הנותנות תחושת מתיקות ללא שינוי הערך הקלורי. 

צבע החלב מתכהה לאורך חיי המדף ומקבל גוון כתמתם, אך אין הדבר פוגע באיכותו של המוצר. שינוי צבע זה נוצר בעקבות תהליכי השחמה לא אנזימתית (תגובת מייארד) המתרחשים בחלב בעוצמה רבה יותר, כיון שבחלב נטול לקטוז יש פי 2 מולקולות של סוכר לעומת חלב רגיל.

(אז...  עכשיו אני חשה בוגרת שעור כימיה והשלמתי חלק משעות השעמום שזכיתי להם בשיעורי המקצוע בתיכון... )  או שאולי בעצם רק... התבגרתי... 

בגילוי נאות אומר שגם אם קבלתי את החלב כמוצר להתנסות יש לי תמיד פינה חמה בלב לאותם מפעלים קטנים (יחסית לחברות הענק השולטות בשוק למשל תנובה, שטראוס, טרה ועוד אחרות שאינן בתחום החלב... ).

 

במשפחתי. מי שאהבה כמוני את החלב היא בתי הבכורה. היא שבכל מקרה אינה ממתיקה את המשקה, אהבה מאוד את טעמו המתקתק של החלב.   בעלי טען שאינו חש שום הבדל בטעם ומבחינתו החלב הטהור טעים לו כמו כל חלב.

מה שחשוב לי לציין כי למרות  טעמו ויתרונותיו הרבים של החלב לא אצרוך ממנו יותר מהכמות שהייתי מורגלת לה עד היום כוס חלב של 20-250 מ"ל בכל יום.

 

 

 

מחלבות רמת הגולן הוקמה ב1984

החברה מייצרת מוצרי חלב עמיד תחת המותג "מחלבות רמת הגולן", ומותגים פרטיים אחרים (דוגמת תנובה, השף הלבן, טרה וכו`). המוצרים הבולטים אשר מייצרת החברה הינם סוגי חלב עמיד באריזות שונות, שוקו ומוצרי שמנת עמידה.

ב-2012 החלה מחלבות רמת הגולן בייצור חלב הרים טהור, חלב המופק מפרות הגולן הנהנות מאקלים ייחודי, אוויר צח, מזון מאוזן ומי מעיינות זכים, לתנאים מעולים אלה אין אח ורע בישראל, המוצר ייחודי למחלבה בזכות מקומה הגיאוגרפי , חלב הרים משווק בעולם כחלב פרמיום ובארץ ישווק באריזות קומביפיט חדשניות .

 

 

ואם יש לכם שאלות נוספות בואו להתייעץ עם ד"ר סיגל אילת-אדר, דיאטנית קלינית ואפידמיולוגית. יועצת מדעית במחלבות רמת הגולן.  ובינתיים בואו והצטרפו אלי להפוך מתוק בקצף חלב הרים טהור  נטול לקטוז.

 

 

 

 

תודה שהגעתם לכאן והכרתם עוד חלק ממני. אשמח ויותר כשתגיבו. 

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי 

  שלכם ואתכם תפו     

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת