00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

my scraps

אלפחורס

במהלך השבוע בעלי בדק אם יש לנו כל מיני מצרכים בבית שהוא בדר"כ לא משתמש בהם (כמו קורנפלור, סודה לשתיה) וכששאלתי אותו "למה?" הוא ענה "את תראי....".

אתמול הוא החליט לנסות את מה שתכנן והנה התוצאות:

אני חייבת לציין שאחרי למעלה משעה שהסיר היה על הגז הייתי מאוד סקפטית שייצא מזה משהו... אבל היה שווה לחכות!! יצא מעולה 

ולמי שרוצה את המתכון  

ריבת חלב:

ליטר חלב

250 גר` סוכר

חצי כפית תמצית וניל

רבע כפית סודה לשתיה

מביאים לרתיחה ומחלישים את האש, ממשיכים את הבישול במשך כשעה עד שעה וחצי. מקפידים לערבב כל 3~4 דקות עד שמשחים ונהיה סמיך
 
לבצק העוגיות: (כ-15 אלפחורס, תלוי בעובי):

100 גרם קמח

150 גרם קורנפלור

1/4 כפית סודה לשתיה

1 כפיות שטוחות אבקת אפיה

100 גרם חמאה

100 גרם סוכר

2 חלמונים.

1/2 כפית קליפת לימון מגורדת
 
מרדדים את הבצק לעובי הרצוי וקורצים עיגולים. אופים כ- 20 דקות ב- 150 מעלות ומוציאים לפני שמשחים (טיפה רך במרכז). נותנים לעוגיות להתקרר כמה דקות, מורחים את הריבת חלב ומגלגלים בקוקוס
 
בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ofekdean אלא אם צויין אחרת