00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

עוגת טורט עם קצפת

 

 מיליון וחצי כניסות לבלוג עם עוגת טורט עם קצפת וניל עם קישוט מרשמלו.

לרגל המיליון וחצי החלטתי לפנק אתכם הקוראים הנאמנים שלי בעוגת טורט טעימה מתאימה גם  לאירועים.

בבלוג כיום יש יותר מ 400 מתכונים אפשר להכין אינציקלופדיה

עוגת טורט  בסיסית פשוטה

אפשר לחצות ולשים כל מלית.

לפרווה אני משתמשת בשמנת מתוקה צמחית ובמקום החלב שמה מים.

 

חומרים: כוס מידה 240-250 סמ"ק.תבנית מס` 24 משומנת גם בדפנות.

5 ביצים גדולות מופרדות

3/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מתפוז 1 שלם או מלימון קטן  שלם( לגרד רק הקליפה)

1 כוס קמח לבן בתוספת 1 כפית אבקת אפיה או קמח תופח

1 כף שמן(לא זית)

להרטבת העוגה השתמשתי בסירופ סוכר:

1/4 כוס מים

1/4 כוס סוכר

כמה טיפות של תמצית וניל

(אם אוהבים  עוגה יותר רטובה לשים חצי  כוס מים וחצי כוס סוכר)

להרתיח ולשים בצד.

קרם וניל :

500 מ"ל שמנת מתוקה

2 חפיסות אינסטנט וניל

300 מ"ל חלב קר –כוס וחצי בכוס של 200 מ"ל או של כוס חד פעמית לשתיה קרה.

2 כפות סוכר או אבקת סוכר

מקציפים עד שהקרם  מתייצב

יש להכין את הקרם סמוך למלית העוגה.

הכנה:

מקציפים את החלבונים עם הסוכר,את הסוכר לא מוסיפים בבת אחת אלא בהדרגה מקציפים לקצף קשה ויציב מניחים בצד.

בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם הוניל השמן קליפת התפוז/הלימון מעבירים לקערת קצף הביצים ומערבבים  הכל בעדינות מוסיפים את הקמח ומערבבים לאט לאט עד שכל הקמח נספג בתערובת

אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ40 דקות בערך או יותר(תלוי בתנור)

לשים לב כבר אחרי 30 דקות לנעוץ קיסם במרכז אם יבש העוגה מוכנה.

מחכים עד שתתקרר חוצים  את העוגה בעדינות ומתחילים לשים את חצי מכמות הסירופ סוכר  לקחת כל פעם קצת ולמרוח במברשת  אין אין מברשת לצקת כל פעם בכפית על העוגה לא לשכוח להשאיר גם לחצי השני.

לאחר ששמנו סירופ שמים קרם וניל בנדיבות מכסים ושוב שמים סירופ מורחים שוב קרם וניל ולאחר מכן מתחילים לקשט בקרם שנותר.

מאחסנים במקרר.

בהצלחה .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

52 תגובות

תגיות
תגובות אחרונות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת