00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

מרק מחבק

 

 

 

יש משהו בחם הרטוב והטעים הזה שנותן לנו תחושת חיבוק וחום פנימי שאינם רק ביטוי לטמפרטורת הגוף שלנו. מנת מרק טעימה ומשביעה מעבירה בין כף אחת לבאה אחריה את כל האהבה והצוף שנרקחו בתוך סיר מהביל אחד.

אתמול בבקר קמתי עם תחושה שהמרק שאכין יהיה שונה ממרק הירקות שאני מאלתרת בין לבין.

קיבצתי סביבי כל ירק אפשרי והתחלתי במלאכת הקילוף והקיצוץ לקוביות.  בסופו של דבר העמדתי  על הכיריים סיר ענק

והוספתי לתוכו מים חמים, מעט מלח בישול, פלפל גרוס וכף שמן זית הבאתי לרתיחה .

הירקות: 

סלרי עלים

קישוא ירוק וקישוא עגול

כרוב

בצל

תפוח אדמה

בטטה

קלורובי אחד

שן שום

גזר

דלורית

לאחר מחצית השעה הוספתי לסיר המתבשל כוס עדשים אדומות וכף גדושה של אבקת מרק.

המשכתי לבשל לפחות שעה  נוספת. 

כשכולם התחילו להצטופף הביתה בשעת הצהריים ולהריח את תוך הסיר, הבנתי שהתוצאה מבטיחה.

 

דקות חלפו עד שנערך השולחן. קערת קרוטונים, קערת איטריות וקערית שקדי מרק , מעט פרמזן מגוררת, צנוניות קטנות טריות, חלה קלועה שטרם נבצעה מלאו את מרכז השולחן. הסיר המהביל נפתח ואדים מלאו את החדר כולו.

מצקת רחבה העמיסה מתוכו תמהיל ירקות לאותן קעריות ששבו ונתמלאו פעם אחר פעם עד שובע. 

הקור שליווה את כולם בדרכם הביתה התחלף בסעודת צהרי שישי על מרק מחבק והמון חום של תא משפחתי אוהב.

שבת טובה לכולנו.

 

ויש גם עוגה:

בתאבון

 

 

 

 

תודה שהגעתם לכאן והכרתם עוד חלק ממני. אשמח ויותר כשתגיבו. 

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי 

  שלכם תפו     

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת