00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 13

אוכל עושים מאהבה או שלא עושים בכלל 

ארוחת השבת מוקדשת לאחותי היקרה באהבה גדולה ובתפילה לרפואה שלימה אוהב אותך.

אז מה יהיה לנו השבת :

  • קבבוני דג ים על מצע טחינה ירוקה צנובר שמן זית "ונייר" צנונית
  • תבשיל חורפי של לחי עגל בליויי גרגרי חומוס וניחוח של כמון
  • שוקיי עוף עם 40 שיניי שום
  • פטרית פורטובלו צלויה בארומה של תימין
  • קולורבי אפוי 
  • סלט תפוזים עוקצני

עבור 6 סועדים 

קבבוני דג

הצלחת מנה זו תלויה בטריות הדג הקפידו על שימוש  בדג טרי 

החומרים

600 גר` דג נקי מעצמות 

צרור כובסרה/פטרוזליה

3 שיניי שום

מלח 

פלפל לבן

2 כפות שמן זית

2 חלבונים 

100 גר` צנובר קלוי

כפית גרגרי כוסברה/קימל-קלויים

לרוטב טחינה 

1 כוס טחינה (איכותית)

1 כוס מים קרים

מיץ מחצי לימון

מלח פלפל

כוס עשבי תיבול קצוצים(פטרוזליה.שמיר,כוסברה,פלפל ירוק בצל ירוק)

אופן ההכנה 

בעזרת סכין נקצוץ את הדג (לקוביות קטנות ולא למרקם טחון) במקביל נקלה את הכוסברה והקימל על מחבת יבשה ונטחן במחנת תבלינים.

נעביר את הדג לקערה,את הכוסברה והשום נקצוץ היטב ונערבב עם הדג נוסיף את הצנוברים ונתבל, נרטיב מעט את היידים וניצור מעיין קבבונים קטנים

(במידה והחומר לא "מתאחד נוסיף חלבוונים בהדרגה)נניח במקרר לחצי שעה. במקביל נכן טחינה ירוקה את כל החומרים נעביר למעבד מזון ונערבב

נתבל ונסדר בצלחת הגשה "מצע" של טחינה .

נחמם מחבת עם 3 כפות שמן זית ונצרוב את הקבבונים נניח על הטחינה נעטר בצנובר קלוי זרזיף שמן זית מעט עשבי תיבול ופרוסות צנונית דקות

שחתכנו והשרנו במיי קרח לקבלת אפקט קריסיפי בתיאבון.

תבשיל לחי עגל

לחי עגל (ידוע גם בכינוי בשר ראש)

החומרים

1 ק"ג לחי עגל(בשר ראש)

250 גר` גרגרי חומוס מושרים (מהזן הגדול)

4-5 פלפלים אדומים יבשים ומתוקים

2 כפות פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן

כפית כמון

מלח פלפל

3 כפות שמן זית

10 שיניי שום 

כפית צ`לי יבש (שאטה)

אופן ההכנה 

ערב הבישול נשרה את גרגרי החומוס במים פושרים ונבשל בבוקר כ-3/4 בישול.

את הבשר נבשל בסיר לחץ (מומלץ מקצר תהליכים) כ-שעה, לאחר מכן נקרר ונחתוך לקוביות את הנוזל נשמור בצד.

בסיר רחב נחמם 3 כפות שמן זית ונטגן קלות את השום נצרף לחגיגה את הפלפלים היבשים,שאטה,פפריקה מתוקה,כמון ומלח טיגון קל "יפתח" את

התבלינים .נוסיף את הנוזל (3/4 גובה סיר) ואת גרגרי החומוס ונביא לרתיחה,לאחר מכן נוסיף את הבשר ונבשל על אש נמוכה כ-45 דק`.

לקראת ההגשה נעטר בפטרוזליה קצוה ומעט "אבק" כמון .

שוקי עוף עם 40 שיניי שום

מנה קלה ומהירת הכנה ומתיאה בטעמיה .

החומרים

12 יח` שוקי עוף

40 שיניי שום קלופות (לספור טוב)

3 כפות שמן זית

אורגנו טרי 

1/2 כוס שמן לטיגון

מלח פלפל ראס אל חנות

1/2 ליטר נוזל עוף/מים

אופן ההכנה 

בסיר רחב ושטוח נחמם 3 כפות שמן זית ונטגן עד הזהבה את שוקיי העוף,במקביל נחמם שמן לטיגון ונטגן את השום(כמו צ`יפס) ונוסיף לסיר

נתבל באורגנו טרי,מלח פלפל וראס אל חנות נוסיף את הנוזל (1/2 מגובה שוקי העוף) נביא לרתיחה ונבשל על אש נמוכה כ 30 דק`

בתיאבון

פורטובלו אפויה 

החומרים 

6 יח` פטריות גדולות

1 כוס פירורי לחם (מוזהבים פנקו)

1 כוס תערובת פיצוחים טחונים(קשיו,פיטוק,גרעינים,וכל מה שאוהבים)

2 כפות שמן זית 

תימין טרי

1/2 כוס בלסמי 

2 כף דבש

מלח פלפל

אופן ההכנה 

נחמם מחבת ונקלה מעט את הפיצוחים (השמנים הארומטיים "יצאו") ונעביר לקערה נוסיף את פירורי הלחם ונתבל .

נקטום את הרגל לפטריה ונמלא בתערובת הפירורים .נטפטף מעל שמן זית ונאפה בתנור כ 15 דק` בחום 180.

במקביל במחבת נרתיח בלסמי ודבש ומעט תימין מלח ופלפל (נצמצם כ-15 דק`)

לקראת ההגשה "נצייר" על הצלחת רוטב מצומצם נניח מעל את הפיטריה ונעטר בעלי מיקרו בתיאבון.

קולורבי אפוי 

מנה נהדרת מה עוד שהיא ירק ולא פחממה ותוספת נהדרת לכל ארוחה

החומרים

4 יח` קולורבי

3 כפות שמן זית 

1 כף שום כתוש

1 כפית בזילקום יבש

מלח גס

פלפל גרוס

אופן ההכנה 

את הקולורבי נקלף ונחתוך לצורת סהר(שאטו בשפה מקצועית) ונעביר לקערה,נתבל ונאפה בתנור בחום 180 מעלות עטוף בנייר כסף 

לקראת הסוף נסיר את נייר הכסף ונעביר למצב גריל לקבלת קראנציות.

סלט תפוזים 

סלט נהדר ורענן מתאים לתקופה הנוכחית התפוזים בשיא הדרם 

התמונה הנהדרת והטעימה הינה של אמנון יפרח מבית צ`רמלה באשקלון חוויה טעימה 

החומרים

4 תפוזים 

1/2 כוס זיתים שחורים (מיובשים)

2 כפות אריסה 

כוסבה קצוצה

1 פלפל צ`לי חריף 

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה 

את התפוזים נקלוף ונחתוך לקוביות ,נגלען את הזיתים,את הצ`לי והכוסברה נקצוץ ,נעביר הכל לקערה נתבל אריסה שמן זית .

סלט נהדר מרהיב בצבעיו ובטעמו.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת