66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

שמרים שושנים ותפוחים

שמרים שושנים ותפוחים

ותקראו לזה איך שאתם רוצים. לאוהבי בצק שמרים ואוהבי תפוחים בבצק.מאפה נפלא קיבלתי את המתכון מחברה שמצאה אותו ברשת ,איבדתי אותו ושיחזרתי לפי הזכרון מי שמכיר אותי יודע שאני והשושנים חברים ;) .אפשר להכין את השושנים בתבנית שקעים ואפשר לאפות כיחידה אחת בתבנית עגולה  .אז קחו את השושנים למחוזות שאתם רוצים כיד הדימיון .תמונות להמחשה ויאלההה לעבודה

אני רוצה להוסיף שהיה זכור לי שמבשלים את התפוחים ב3 כוסות סוכר.וזה נראה לי פשוט מוגזםםםם

     

 

 

 

 

 

 

                 

 

 

 

 

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לצערי שכחתי לצלם את הכנת הבצק:D

אבל הוא מאוד קל להכנה.

לבצק :

חצי קילו קמח

חצי כוס סוכר

גרידת לימון מלימון אחד

1 ביצה

קורט מלח

רבע כוס שמן / או 50 גרם חמאה

כף שמרים יבשים.

מים לפי הצורך

למילוי התפוחים

10 תפוחים קלופים נקיים מהליבה ופרוסים לפרוסות - אני השתמשתי בפינק לידי .ומוזהבים.

כוס וחצי סוכר

כוס וחצי מים

כפית קינמון

כפית מיץ לימון

אופן הכנת הבצק

בקערת המיקסר לשים את הקמח,הסוכר, מלח, ביצה והשמן ולערבב כמה דקות. להוסיף את השמרים ומים לפי הצורך

ללוש בצק רך  ומעט דביק.

לכסות בנילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה שעתיים (אפשר גם לילה)

לחלק את הבצק ל3 חלקים שווים.

לרדד כל חלק על משטח מקומח  ולפזר את התפוחים .

לגלגל לרולדה

לפרוס  לפרוסות  בגודל הרצוי לכם. כשאת הצד החתוך שמים בתחתית .

לשים בתבנית שקעים משומנת מעט לפתוח מעט את השושנה עם האצבעות כדי שיראו שזו שושנה 

 להכנת התפוחים 

בסיר רחב לשים את הסוכר ,המים, הקינמון ומיץ הלימון.

על להבה נמוכה לבשל עד המסת הסוכר תוך כדי עירבוב.

להכניס את התפוחים הפרוסים מרגע הרתיחה ל3 דקות כדי שלא יהיו סמרטוטיים (לדאוג שכל התפוחים יהיו בסירופ )

אני שמתי בכמה נגלות  את התפוחים בסיר.

להוציא למסננת להגרת הנוזלים ולצנן .

לא לשפוך את הסירופ שנשאר מבישול התפוחים

לאפות ב175 מעלות כ30 דקות בערך. זמן האפיה בתבנית עגולה יותר ממושך.

להוציא מהתנור למרוח בסירופ הנשאר.

ומה נשאר לעשות 

לשים מים בקומקום להזמין אותי;) את השכנה ואת החברה להכין כוס תה ופשוט להתענג עם שושנה.

בהצלחה

שלכם מכל ה 

טובה

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת