00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

לחמניות זיתים וגבינה

14/01/2013

את הלחמניות הנחמדות האלה הכנתי באחד מערבי השבוע הקרים שזכינו להם עם הסופה הבלתי נשכחת שהייתה, כשכל מה שרציתי שיהיה בבית זה ריח של לחם ותנור שעובד ומניב מאפים ריחניים וטעימים. כך על הדרך גם זכינו בארוחת ערב טעימה שהילדים נהנו לאכול.

בסיס הבצק הוא בצק לחם שאני מאד אוהבת להכין. אותו בצק של הפיצה הזו, ושל פוקצ`ות שאני מכינה לא מעט, מעוטרות בעישבי תיבול או בממצאים אחרים שישנם במקרר.

הפעם הוספתי לבצק גבינה, זיתים ואוריגנו ויצאו לחמניות בטעם עדין וברכות ממכרת. הצמוד אמר שזה מזכיר חלה... לי זה פשוט היה טעים ומנחם.


לחמניות זיתים וגבינה

מצרכים:

1/2 ק"ג קמח לבן רגיל או קמח לחם (שטיבל 2)

1 כף סוכר ( 20 גר`)

1/2 כף מלח (10 גר`)

1 כף שמרים יבשים

50 גר` שמן זית

2 כפות גדושות גבינה לבנה (לא משנה כמה %)

כף גדושה אוריגנו יבש

כ- 350 מ"ל מים פושרים

10 זיתים ירוקים מגולענים קצוצים

חופן גבינה צהובה / קשקבל לפיזור


אופן ההכנה:

לקערת הערבל מכניסים את כל החומרים למעט המלח והמים.

מתחילים לערבל ומוסיפים את המים בהדרגה עד שהבצק מתגבש ולא נשאר קמח בתחתית קערת הערבול. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל 7-8 דקות.

הבצק צריך להיות מעט דביק. אם הוא דביק מידי מוסיפים כף קמח וממשיכים לערבל.

אחרי 7-8 דק` לישה מוסיפים את הזיתים ומערבלים עוד כ-2 דק` עד שהזיתים מפוזרים יפה בבצק.

מניחים להתפחה עד הכפלת נפח (כשעה).

משמנים תבנית שקעים בחמאה או תרסיס שמן, קורצים מהבצק כדורים בגודל של כ-50 גר` ומניחים בכל שקע כדור.

מפזרים גבינה צהובה / קשקבל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-35-40 דקות.

 

 

 

 

הערות:

* כמובן שלא חייב להשתמש בתבנית מאפינס ללחמניות. אפשר פשוט לקרוץ כדורים (רצוי במשקל שווה) לעגל אותם יפה ולהניח על נייר אפייה במרחק של כ-5 ס"מ אחת מהשנייה.

* במקום אוריגנו אפשר לשים עשבי תיבול אחרים... טרגון, בזיליקום, רוזמרין,... אפשר להוסיף מעט צ`ילי מיובש גרוס ואפילו לצבוע את הבצק בירוק עם כף רוטב פסטו שתכניסו לבצק. יש לשים לב למרקם הבצק, ואם הוא נהייה דביק, יש להוסיף קמח.

* אם הייתה לי סבלנו ועוד קצת זמן במטבח באותו ערב סגרירי, הייתי ממלאה כל לחמניה בזית, סתם בשביל יצירת עיניין, אבל זה ממש לא הכרחי.

 

שיהיה שבוע נפלא וקצת שמש לא תזיק לנו השבוע.. נכון? :)


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

59 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת