00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

אננס צלוי של אדוארד ויצמן

 

 

למסיבה הקטנה שלנו, מצטרף גם הבלוגר המקסים אדי שכותב את הבלוג דם אש ותמרות עשןולא אל תיבהלו מהשם הגדול, הבלוג שלו הרבה פחות מפחיד ממה שהוא נשמע, ותוכלו למצוא שם המון מתכונים נפלאים, בעיקר בשריים העשויים על הגריל. אבל גם תוכלו להנות ביחד עם אדי מיין טוב וממנעמי החיים הטובים. 

 

והנה כמה מילים של אדוארד על עצמו ועל הבלוג שלו:

 

  שמי אדוארד, אני בן 34, עובד לפרנסתי כמפתח תוכנה, נשוי ואב לזוג בנים תאומים מתוקים בני 4 וחצי. בגיל 12 עליתי ארצה מחבל ארץ שנקרא מולדובה. הוא נמצא בין אוקראינה ורומניה, למרגלות הרי הקרפאטים ואז היה חלק מברה"מ הגדולה. במטבח שעליו גדלתי היו נגיעות של משהו כמו חצי עולם - רומניה, בולגריה, רוסיה, אוקראינה ופולין... גם טורקים שלטו תקופה לא מבוטלת של כמה מאות שנים בחבל ארץ הזה שגודלו בסך הכל פי 3 ממדינת ישראל.

למרות שעליתי ארצה בגיל יחסית מוקדם, את הטעמים והריחות אי אפשר לשכוח. אז היום אני מנסה לשלב את מה שגדלתי עליו עם הריחות והטעמים שלמדתי להכיר ולאהוב. ואת התוצאות אני משתף בבלוג שלי, שנקרא "דם, אש ותמרות עשן". הנושא העיקרי של הבלוג הוא מה שאני מגדיר כעסק של גברים, וזאת אומנות הבישול באש גלויה. יסלחו לי בנות המין היפה, אך באמת, אש, עשן, לכלוך – למה לכן? תשאירו את כל זה לגברים, ופשוט תהנו מהתוצאות. למרות היותנו, הישראלים, אומה של קרניבורים, והמנגל – לסמל הספורט הלאומי, דווקא אומנות הצלייה ובישול באש גלויה לא כל כך מפותחת בארצנו הקטנה. בבלוג שלי אני רוצה לשנות את המצב ולהביא את האומנות הנפלאה הזו לקהל רחב של אוהבי הבשר.

 

ועכשיו נעבור לכיבוד הנפלא שהביא עמו:

  

אננס צלוי עם קרם קוקוס וגלידת ווניל

מרכיבים ל-8 מנות

·         2 פחיות שימורי פרוסות אננס בסירופ קל (כמובן, שאם בא לכם להתפרע – לכו על אננס טרי)

·         1 כוס סוכר לבן או סוכר חום בהיר (דמררה)

·         2 כפיות של קינמון טחון

·         2 פחיות קרם קוקוס משומר – זה נוזל אגוזי קוקוס עם אחוזי שומן גבוהים יותר מאשר הנוזל קוקוס הרגיל.

·         500 גרם גלידת ווניל משובחת

·         5-6 תותים טריים (אופציונלי)

הכנה:

·         בצלחת עמוקה אחת מערבבים את הסוכר עם הקינמון.

·         את קרם הקוקוס שופכים לקערה.

·         מחממים גריל או מחבת פסים כבדה לחום ממש גבוה, טובלים כל פרוסת האננס בקרם קוקוס, אחר כך - בתערובת סוכר וקינמון ומניחים על הרשת או על המחבת.

·         הצלייה היא 3 דקות על כל צד, וברגע שהאננס מתקרמל ומשחים, מורידים מהאש ומגישים מיד עם כדור גלידת ווניל ופרוסות תות שדה.


 

 

 

 

 

 

תודה לאדוארד על הכיבוד הטעים 

ולהתראות בפוסט של האורח הבא!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת