00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

שבקייה של לילך דה פז

 את הבלוגרית לילך דה-פז, הכרתי באופן וירטואלי בפייסבוק. היא כותבת בלוג מקסים בשם חפש את האישה, ובו היא משתפת אותנו בכל מה שמעניין נשים, (ואני בטוחה שגם גבר אחד או שניים לפחות...) תוכלו למצוא שם מתכונים, חוות דעת על איפור, על מסעדות,על אופנה וגם המלצות על ספרים בקיצור חברים כנסו ותראו כמה שמעניין שם

הנה כמה מילים שכתבה עבורכם לילך, כדי שתוכלו להכיר קצת לפני שניגשים לנישונושים...

 

 קצת על עצמי:

לילך דה-פז, נשואה ואמא ל- 2 ילדים.

מעדיפה תמיד לבשל דברים קלים,

פשוטים להכנה.

בעלת הבלוג "חפש את האישה".

אני משתדלת לעודד נשים לחפש את כוחן ואת הפנימיות שלהן.

מדיי פעם בפעם אחד הפוסטים מוקדש לנשים ונועד לחזק ולהעצים אותן.

חוץ מזה האתר מתעסק גם בדברים כייפים כמו איפור וטיפוח,

ספרים טובים, מקומות בילוי, אוכל, צרכנות וטלוויזיה.

 

למסיבה שלי הביאה לילך כיבוד נפלא מהמטבח המרוקאי הנקרא"שבקייה

 

מתכון לשבקייה של לילך דה-פז

  1. מניחים בקערה 1 קילו קמח מנופה+ 2 כפות סוכר לבן+ כפית מלח+ 1 כוס שמן+ 2 כפות חומץ (עדיף בלסמי) ומוסיפים כ- 1/2  2  כוסות מים חמים מעט, תוך כדי לישה ובהדרגה.
    מניחים לתפיחה לחצי שעה. בזמן הזה לא נחים, אלא מכינים את הרוטב – סירופ קרמל.

  2. הסוד של הסירופ הוא במשך ההכנה, אסור לקצר את זמן ההכנה, כי הבישול הארוך נותן את טעם הקרמל. אני משתמשת בפינג`ן יחסית גדול כדי לתת עומק שייקל עליי בהמשך פשוט לטבול את השבקייה.

  3. לסירופ: 1 ק"ג סוכר+ 2 כוסות מים להביא לרתיחה בסיר קטן/ פינג`אן, להנמיך את הלהבה ולבשל לפחות 20 דקות, להוסיף 2 כפות מיץ לימון טרי ולהמשיך לבשל על אש קטנה.

  4. כשהבצק מוכן, לחלק אותו ל- 6 חלקים, לרדד רצועות ולטגן אותם בשמן עמוק בצורת מעין סלסול או להשתמש בהצעת הייעול של אימי- היא קורצת עיגולים או חותכת אפילו בסכין ומחלקת כל עיגול לכ- 4 רצועות המחוברות בניהם (כמו בתמונה)

  5. ואז, שימו לב מושכת את הרצועות הפנימיות החוצה, יוצרת מעין מגן דוד ו… ישר זורקת לשמן.כל מגן דוד כזה יש לטגן משני הצדדים ולהעביר למסננת עם נייר סופג. מהמסננת אני ישר טובלת סירופ משם למגש. את הסירופ שנשאר אני פשוט "שופכת" על מגש השבקיות ומפזרת מעל סוכריות צבעוניות.

 

 

 

 

תודה לילך על הכיבוד הנהדר שהבאת למסיבה


ולהתראות בפוסט של האורח הבא!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת