00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

מרק כתום סמיך עם שמנת

11/01/2013

ממש לא התפלאתי כשאישתי ביקשה ממני להכין מרק כתום כי "בא לה", אני מכיר את אישתי כבר 12 שנים ואם יש משהו שהיא אוהבת אז....זה בדיוק זה!! בלי היסוס שיניתי תוכניות לארוחת ערב ויצאתי למשימה!

מצרכים:

דלורית

4 גזרים

5 בטטות קטנות

1 שורש סלרי קטן

בצל גדול

כרישה קטנה - לא חובה אבל מוסיף!

תפו"א גדול

כוס עדשים כתומות

שן שום

1 עלה דפנה קטן

חופן פטרוזיליה

6-7 גרגרי פלפל אנגלי

כף סוכר

כפית בהרט

קורט אגוז מוסקט

מלח ופלפל לבן

בצל ירוק לעיטור

מיכל שמנת לבישול (250 מ"ל)

אופן ההכנה:

קולפים את כלל הירקות ומכניסים לסיר ביחד עם העדשים (לא צריך להשרות רק לשטוף).

בכדור רשת מכניסים את הפטרוזיליה עלה הדפנה ופלפל אנגלי ומכניסים לסיר.

ממלאים את הסיר במים רותחים, מוסיפים מעט מלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה וסוגרים מכסה עד שכלל הירקות התרככו (בערך 3/4 שעה)

שופכים 3/4 מים, מוציאים את הכדור וטוחנים למחית חלקה בעזרת בלנדר מוט (אפשר גם להעביר לבלנדר רגיל אבל זה באלגן, למי שאין בלנדר מוט אני ממליץ לקנות כי זה מוצר חובה בכל מטבח).  רק אל תשכחו לעטוף במגבת מסביב שלא ישפריץ עליכם ועל הסביבה... :P

נחזיר את הסיר ללהבה נמוכה, נוסיף את התבלינים ו 3/4 מהשמנת (עם הרבע הנותר נעטר את המנה) ונערבב.

נטעם, נתקן תיבול ונוציא לצלחת, נזלוף מעט מהשמנת שנותרה ונזרוק למעלה טבעות מעלי בצל ירוק... גם טעים, גם בריא ואני בטוח שתהנו!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת