00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

מרק ירקות בנוסח כפרי מוגש בלחם מתובל

סוף סוף אפשר לומר חורף אין כמו להגיע למחוז מבטחים הלא הוא הבית ואז להכנס (בעצם לא יצאתי) למטבח ולפנק את היקרים שלי במרק ירקות

מיוחד בטעמיו ובהגשתו אז קדימה קחו דף ועט ורישמו והכי חשוב לאחר מכן תפנקו .

המתכון עבור 6 סועדים-ואופציה ליום נוסף .

החומרים 

1 גזר

1 בטטה

1 שורש סלרי

1 תפו"א 

1/2 כוס דלורית/דלעת קצוצים

1 בצל לבן/סגול

1/2 כוס כרוב חתוך לקוביות 

1 קישוא

2 ענפים סלרי (גבעול ועלים)

1 פלפל אדום 

1 כוס עדשים שחורות עגולות

תיבול 

מלח 

פלפל

אגוז מוסקט

עלה דפנה 

3 כפות שמן זית 

2 שיניי שום כתושות

להגשה 

לחמניות עגולות (בנוסח כפרי עם דגנים)

כף תימין קצוץ 

2 כפות שמן זית 

אופן ההכנה 

ראשית נבשל את העדשים לרמת עשייה אל דנטה (בהמון מים וכפית מלח) נסנן ונניח בצד,במקביל נשטוף ונחתוך את הירקות לקוביות בגודל אחיד.

בסיר רחב ועמוק נחמם 3 כפות שמן זית ונתחיל באידוי הירקות :

נטגן את הבצל קלות נוסיף את הגזר,בטטה,דלורית,תפו"א ולבסוף נוסיף את הירקות בעליי המרקם רך יותר(קישוא,כרוב,פלפל).

נתבל במלח,פלפל ואגוז מוסקט נוסיף 2 עליי דפנה ו 2 ליטר נוזל ירקות/עוף/בקר/מים,נביא לרתיחה ונבשל על אש נמוכה כשעה .

ההגשה 

נחתוך ללחמניות את הקצה ונרוקן את התוכן (החלק הרך) וניצור מעיין קערה נשמן בעזרת מברשת את הלחם ונפזר עלי תימין נאפה בתנור בחום 180

מעלות כ- 15 דק` .לאחר שהלחם "התקשה" נניח בתחתית 2 כפות עדשים ומעל נמלא מרק נפזר מעל עליי סלרי קצוצים נטפטף מעט שמן זית,מלח גס

ותערובת גרעינים קלויים.

נעביר לצלחת הגשה נכסה את הלחמניה (בחלק שחתכנו) ונגיש.

ניתן "לשפר" את המרק בתוספת קוביות קבנוס קטנות מוקפצות מעט בשמן זית,או לחילופין בקרוטונים של גבינה מטוגנת.

מנה נהדרת מלאה בטעמים ומרקמים .

בתיאבון 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת