00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת שיש

 

 

לקראת ארוחה משפחתית גדולה, רציתי להכין גם קינוח מפנק של עוגה טובה ויפה אבל שלא תדרוש ממני השקעה רבה מידי. (ככה זה כשרוצים להכין בארוחה אחת, לכל אחד מהסועדים את המאכל האהוב עליו  בסוף נשארים בלי זמן ובלי כוחות להכנת הקינוח:D)
והרי מבחינתי לא להכין קינוח לארוחה משפחתית מושקעת כזו, זו בכלל לא אופציה! לכן החלטתי הפעם להכין את עוגת השיש הבחושה שמבחינתי, עונה על כל הדרישות, היא גם טעימה, גם יפה  וגם נראית כאילו השקעתי בהכנתה הרבה זמן וכוח
 . (כך שבכלום זמן,כיסינו את כל הדרישות...חחח) ובאמת ראוי לציין שהיא נחלה הצלחה גדולה בקרב הסועדים.
רק תשתדלו לא לספר לאף אחד את גודל ההשקעה האמתית בהכנה, וכך נוכל כולנו להיחשב כמשקיענים בעיני הסועדים.  

וחבל להוסיף מילים - הזמן קצר והמלאכה עוד יותר...

 

 

 

 

 

 

המצרכים:

  • 200 גר` חמאה

  • 1 כוס סוכר לבן

  • 3 ביצים (בגודל L)

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 350 גר` (1/2 2 כוסות) קמח לבן

  • 2 כפיות א.אפיה

  • 1/2 כפית סודה לשתיה

  • 1 שמנת חמוצה או יוגורט בטעם טבעי

 

למסת השוקולד: 

  • 180 גר` שוקולד מריר

  • 1 כף גדושה שוקולית

  • 1 כף נס קפה 

  • 50 מל` שמנת מתוקה

 

ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 170 מע`

  2. מעבדים את החמאה, הסוכר ותמצית הוניל, במיקסר עם וו הגיטרה עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.

  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד לאיחוד מלא.

  4. אל קערה נפרדת מנפים את הקמח ביחד עם אבקת האפיה והסודה לשתיה ומוסיפים למסה לסרוגין עם השמנת החמוצה.

  5. בסיר קטן וחסין אש ממיסים את השוקולד, השמנת המתוקה, הנס קפה והשוקולית תוך כדי ערבוב מתמיד על אש נמוכה עד לקבלת מסה אחידה.

  6. לוקחים שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות ומשמנים אותן מעט.

  7. שופכים  תחילה, מעט מהמסה הבהירה, מעליה מורחים מעט ממסת השוקולד ומעל שוב מורחים מהמסה הבהירה. 

  8. בעזרת שיפוד או סכין חדה מסמנים מאין עיגולים בתוך העוגה לקבלת מראה השיש.

  9. אופים  כ- 45 דקות.

 


 

 מקור המתכון הוא של קרין גורן עם מעט שינויים והתאמות ביתיות שלי.  


 

 

 

בתאבון  לכולם ולהתראות במתכון הבא!!! 

 

 

 

 


הנה עוד כמה מתכונים שמחכים לכם כאן...

 

 עוגת נוגט ושוקולד לבן   עוגת לימון   פאדג` שוקולד ואננס


 

 

 

 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת