00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

מרק קרם אפונה קל ופשוט להכנה

כמה כיף  לאכול מרק משביע שמחמם את הבטן ביום חורפי וסגרירי כמו היום...   ולהרגיש כמו במסעדה :-) 

אני הוספתי  מעט מאד שמנת לבישול  10% בסוף התהליך אך זה ממש לא הכרחי . טעים לאכול גם בלי. השמנת בסוף , אפילו טיפונת שלה, רק מעדנת מעט את הטעם...

 

מתכון למרק קרם אפונה

המצרכים:

מעט שמן זית לטיגון הבצל

2 בצלים קצוצים דק

1 כפית שום כתוש מוכן או 2 שיני שום כתושים

3 גזרים גדולים קלופים ומגוררים

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

1 כף גדושה אבקת מרק עוף

2 קופסאות שימורים של אפונה ירוקה

5 כוסות מים רתוחים

רבע כוס שמנת לבישול 10% 

ההכנה:

מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד לשקיפות. מוסיפים את השום ובוחשים.

את הגזר מגוררים ומוסיפים לסיר. מבשלים יחד ללא נוזלים כחמש דקות.

מוסיפים את התבלינים- מלח,פלפל ואבקת מרק ומערבבים היטב.

את האפונה מסננים ושוטפים במים.  מוסיפים את האפונה המסוננת ומבשלים יחד כחמש דקות נוספות.

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כעשרים וחמש דקות על אש בינונית. טועמים ומתקנים תיבול.

בעזרת בלנדר מוט טוחנים את תכולת הסיר עד למחית חלקה. מוסיפים כרבע כוס שמנת לבישול ומחזירים לעוד 2 דקות לאש.

מורידים מהאש ומגישים חם.

שבוע חמים וטעים:) 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת