55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

לפת כבושה - מח`לל

 

המצרכים:

6-7  יחידות לפת בגודל בינוני

1- 2 יחידות סלק

1/4 כוס חומץ

מים רתוחים מצוננים

מלח גס (ביחס של 1 כפית על כל כוס מים)

 

ההכנה

1. מקרצפים ושוטפים היטב את הלפת והסלק משאריות של אדמה וקוטמים אותם משני הצדדים.

   חותכים אותם לחצאים ואז לפרוסות בעובי של קצת פחות מחצי סמ`. 

2. מעקרים צנצנת זכוכית, שמים בתוכה את ההלפת והסלק, מוזגים  כרבע כוס חומץ, מוסיפים מים רתוחים

    עד לכיסוי ומלח לפי היחס למים. מכסים את הצנצנת, מנערים את הצנצנת בזהירות. 

3. כעבור כמה ימים הלפת מוכנה לאכילה. 

4. אפשר לנסות ולטעום את הלפת כבר כעבור יום ואם חסר מלח - ניתן להוסיף ושוב לנער. כשהצנצנת

    מתחילה להתרוקן, ניתן להוסיף עוד לפת חתוכה (ואם יש צורך בצבע האדום - גם סלק ומלח) 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת