55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

לחמניות במילוי גבינה בולגרית

 

הבצק הוא כמעט אותו בצק של הכנת הפוקאצ`ות ( http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1840387 )

הפעם הכנתי ממנו גם לחמניות עגולות עם קוביית גבינה בולגרית בכל לחמניה. כמובן שאפשר למלא

אותן במילוייים שונים - חלביים ובשריים - כמו: בשר טחון, קוביות ירקות קלויים, חצילים קלויים ועוד) 

אז הנה המתכון:

המרכיבים:

1 קג` קמח לבן

3 כפות שמרים

3 כפות סוכר 

 2.5 כוסות מים פושרים

1 כף מלח

1/4 כוס שמן זית 

 

למילוי:

קוביות גבינה בולגרית

ביצה למריחה

קצח / שומשום


אופן ההכנה וסדר הוספת החומרים:

1. מנפים לתוך קערת המערבל את הקמח, מוסיפים את השמרים והסוכר ומפעילים את המערבל

    בעוצמה  הכי נמוכה, מוסיפים את המים בהדרגה, אם יש צורך, מוסיפים עוד 1/2 כוס מים.

    מוסיפים את המלח ולאחריו חצי מכמות שמן הזית. 

2. לאחר שהבצק כבר מתגבש, מוסיפים את יתרת שמן הזית, ואם יש צורך מוסיפים עוד כף או

    שתיים. ממשיכים לערבל עוד מס` דקות, מכבים את המיקסר ומכסים את הקערה בניילון נצמד    

    ומגבת מטבח ומניחים להתפחה ראשונה במקום חמים. 

3. כעבור כחצי שעה הבצק כבר מכפיל את נפחו ואז נותנים לו שני אגרופים להסרת בועות האויר

    ושוב מניחים בצד להתפחה שניה. 

4. הבצק תפח. שוב נותנים לו שתי מכות אגרוף, קורצים עיגולים מהבצק, פותחים אותם ביד לעיגול,

    שמים קוביית בולגרית במרכז וסוגרים היטב את הבצק, צרים עיגול, ומניחים בתבנית מאפינס.

5. מושחים את הלחמניות בביצה, מפזרים קצח או שומשום ומניחים שוב בצד להתפחה.

 

6. מכניסים לתנור שחומם מראש (180 מעלות) עד שהלחמניות מזהיבות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת