00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חתולה יוצרת

הרפתקאות חתולי8 בארץ הסקראפ

עוגת תפוחים אחרת

עוגת תפוחים אחרת

לא חשבתי שלעוגה הספציפית הזו תהיה רשומה, אבל היא כ"כ יפה שלמרות שעבר זמן מאז הכנתה ולמרות שהיתה כנראה טעות איפשהו בעשיה (היום אני כבר מנחשת מה, החמאה לא התנהגה כמצופה), בכל זאת החלטתי להראות לכם אותה. המתכון נלקח מהבלוג שאני כ"כ אוהבת: "קסמים מתוקים ומענגים". דליה, הלוא היא "ביוטי האחת", מכינה שם עוגות מדהימות! כבר הכנתי בעבר עוגות וממתקים על פי מתכונים שלה והכל יצא נפלא. (הנה משהו שזכה לרשומה, הפררו רושה הכי  טעימים). היא יפה ומיוחדת ולי אין כל ספק שאכין אותה שוב.

אז איך מכינים אותה?
או, יופי ששאלתם!
ככה:

שולפים את ליבות התפוחים,

 

משרים שזיפים באלכוהול,

 

אופים את התפוחים,

 

חונכים סוף סוף את המשקל הדיגיטאלי למטבח שקיבלתי ליום ההולדת מחברים,

 

מטילים ביצים. אפשר גם סתם לקנות בחנות,

 

קונים כל מיני טעימים,

 

 

את מקל הקינמון תוקעים בשזיפים השיכורים,
אותם מכניסים לתוך ליבת התפוח,
ואת כל הקונסטרוקציה הזו שמים בתבנית ומכסים בבלילה.

 

ולתנור, או כמו שדליה אומרת: "לספא"...

 

נהנים ממראה העוגה התופחת,

 

מוציאים אותה מהתנור,
משתכרים מהריח,

 

 

לא דואגים שצד אחד קצת גלוי כי...

 

ממילא הכל מתכסה בפיסטוקים טעימים,

 

דופקים "בוק" קטן,


 

 

מנסים לעטר את התבנית החד"פ המכוערת בסרט כתום כדי לשפר את מראה,

 

מניחים על צלחת וינטג`ית,

 

מכינים ספל קפה,

 

 

 

 

 

 


והולכים לכאן, למתכון אצל דליה כדי להכין שוב.....

כנראה שבעיה בחמאה גרמה לעוגה להיות יותר מדי שומנית. התיעצתי עם דליה והיא הבטיחה לי שאין שום בעיה במתכון. אז שומנית מדי זה לא הכי כייף אבל כמו שכתבתי, אכין אותה שוב (בקרוב מאד, כנראה) והפעם אוי לה לחמאה אם היא לא תתנהג יפה....

 

 

כ"ג בטבת תשע"ג

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

63 תגובות

visitors
אורחים החל מ1.5.13
Free counters!
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חתולי8 אלא אם צויין אחרת