33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

לחם תירס - Cornbread

אחד המגזינים שאני מנויה עליהם ברשת הוא "פפריקה" . בימי שישי מגיע לתיבת הדואר שלי מגוון של מתכונים  , סירטונים של אוכל בטעמים , פשטידות, מרקים, סלטים, מתוקים, בשרים ועוד.

השבוע במגזין הנושא הוא תירס. החלטתי לנסות  את מתכון הלחם , Cornbread . קל להכנה,מהיר, מתאים לארוחת בוקר  של שבת.

מצרכים. . מעט שיניתי את המתכון ,כדרכי .

400 גרם גרגרי תירס משומר או קפוא - במידה ומשתמשים בתירס קפוא ,להשרות במים רותחים למספר דקות כדי שיתרככו

40 גרם חמאה או 1/4 כוס שמן קנולה

2 ביצים שלמות

1 כף סוכר

1 כף מלח

240 גרם קמח תופח ,(אני השתמשתי ב200  גרם קמח תופח ו 50 גרם קמח תירס), ניתן להחליף בקמח מלא תופח .

הכנת הלחם:

טוחנים 3/4 מכמות התירס בבלנדר עם מעט נוזלים, עד לקבלת מחית חלקה.

 מעבירים לקערה יחד עם יתרת  גרגרי התירס ו 1/4 כוס שמן.

בקערת המיקסר טורפים 2 ביצים שלמות עם כף הסוכר, מקפלים לתערובת התירס  ומערבבים.

מפזרים קמח תופח וקמח תירס , כף מלח ומערבבים/מקפלים היטב לכדי עיסה אחידה.

לאפייה ניתן להשתמש בתבנית אפייה ללחם בגודל בינוני, או סיר /מחבת כבדה שניתן להכניס לתנור, מברישים במעט שמן  ויוצקים את תערובת התירס.

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 50-60 דקות.

 

משהו קטן לשבת, כדברי מיקי שמו.

בתאבון ושבת שלום וגשומה.

אתי.

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת