00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות מקרון

14/01/2013

 

 החודש חלפו להן שנתיים של כתיבה, צילום, בישול ואפיה בבלוג שלי, וזה היה רק על קצה המזלג .... 

ולציון הזמן שחלף, המתכונים שפורסמו, וההנאה האישית שלי החלטתי לערוך מסיבת יום הולדת וירטואלית לבלוג. אז מה עושים? כיצד עורכים מסיבה וירטואלית? או טוב ששאלתם. לצורך כך הזמנתי כמה חברים שלי בלוגרים ובלוגריות וכל אחד מהם הכין כיבוד קל, צילם וכתב פוסט נחמד. (ככה נוכל להכיר טוב יותר אחד את השני, לפני שניגשים לשולחן האוכל) וביחד כולנו אני אתם והאורחים נחגוג לנו כאן מסיבה וירטואלית טעימה, יפה וחגיגית במיוחד.

אז תתכוננו חברים כי במשך השבוע הקרוב יתפרסמו כאן כל המתכונים של האורחים הוירטואלים שלי ... ותאמינו לי שיש למה לחכות  

כמובן שגם אני הכנתי כיבוד ומאחר ואני החוגגת הראשית החלטתי לקראת המסיבה לאתגר את עצמי קצת ולהכין עוגיות שתמיד חשבתי שהן העיליתה של הקונדיטוריה, ובשל כך גם תמיד גבר בי הפחד מלנסות ולהכינן. אך הפעם חשבתי לעצמי שיש לעשות מעשה, לקחת את עצמי בידיים (אמנם לא פיזית, זה בכל זאת קצת כבד מידי...) ולהפנים את האימרה החכמה האומרת שאין דבר העומד בפני הרצון!  וכך מיד ברגע שהרגשתי את תחושת הביטחון הזו שהציצה לפתע, לקחתי את הסיכון ופעלתי בהתאם. והנה אני גאה להציג בפניכם את הכיבוד שלי למסיבת יום ההולדת שנתיים לבלוג שלי!


רגע אחד לפני סיום, רציתי רק להגיד לכם מילה אחת חברים יקרים שלי, רציתי להגיד לכם תודה תודה ענקית שאתם באים לבקר אותי כאן. אני מאוד מקווה שאתם נהנים. (לפחות כמו שאני נהנית) ודעו לכם כי מאוד משמח אותי גם לקרוא את התגובות שאתם משאירים, ולעתים להתענג מהתמונות  שאתם שולחים לי לאחר שהכנתם את אחד מהמתכונים שלי, ומספרים לי שנהנתים. זה תמיד משמח אותי ונותן לי כוחות להמשיך הלאה.   (טוב נו... יצא קצת יותר ממילה אחת, אבל רציתי שתבינו כמה שאתם חשובים לי ). ועכשיו באמת ניגש למלאכה, ואתן לכם את המתכון לעוגיות המקרון שהכנתי. 

מקור המתכון הוא של השף דודו אוטמזגין עם מעט מאוד שינויים שלי.


 

 

המצרכים:

5 חלבונים

60 גר` סוכר לבן דק 

380 גר` אבקת סוכר

250 גר` אבקת שקדים

 

למילוי:

150 מל` שמנת מתוקה

150 גר` שוקולד מריר

 

הכנת העוגיות:

  1. מנפים אל קערה את אבקת הסוכר ואבקת השקדים במסננת דקה. (מה שלא עובר דרך המסננת לא נכנס לקערה)

  2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר הלבן במהירות גבוה עד לקבלת קצף רך. (בערך במרקם של קצף גילוח)

  3. מקפלים את החומרים היבשים, באופן ידני, אל תוך הקצף עד שהתערובת אחידה. (לא לפחד לערבב, כאן אין צורך בתנועות קיפול עדינות)

  4. מרפדים תבנית בנייר אפיה.  

  5. מכניסים את המסה שהתקבלה אל תוך שקית זילוף חד פעמית, ומזלפים עיגולים קטנים במרווחים של כ- 2 ס"מ האחד מהשני.

  6. לפני האפיה, משאירים את התבנית כחצי שעה בחוץ להתייצבות ורק אז מכניסים לתנור. 

  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מע` כ- 15-20 דקות.

  8. לאחר האפיה מקררים את העוגיות בטמפ` החדר כשעה, ורק אז מפרידים את העוגיות מנייר האפיה.

 

הכנת הקרם:

  1. בסיר חסין אש מביאים את השמנת לידי רתיחה.

  2. שופכים את השמנת מעל השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה.

  3. מכניסים לקירור למשך כשעה לפחות.

 

 

 

 

 

 

הרכבת העוגיות:

  1. משחררים את העוגיות מהתבנית ומסדרים אותן בזוגות.

  2. מורחים על צידה התחתון של העוגיה קרם שוקולד ומדביקים מעל את העוגיה השניה. (תנו לחיצה קטנה שהקרם יצא מעט החוצה) 

  3. לאחר שכל הסנדויצ`ים מוכנים, מכניסים למקרר. הן יותר טעימות לאחר ששהו במקרר כמה שעות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם, תודה שבאתם למסיבה שלי

ולהתראות בפוסט הבא!!!

 

 

 

 


אם אהבתם את המתכון, אולי תאהבו גם:

 עוגת מוס  עוגת קדאיף וקרם  עוגת שוקולד    


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת