33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

ארוחת שישי

היום אנחנו אוכלים דג סלמון למנת החלבון שלנו. 

אבל ליד יש לנו דברים טעימים ונחמדים !

יש לנו בטטות ברוזמרין בתנור 

6 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות די קטנות

2 קולורבי חתוך לקוביות 

2 ענפי רוזמרין 

שמן זית בנדיבות רבה

מלח גס

מפשיטים את ענף הרוזמרין מהעלעלים (מחזיקים אותו בצורה ישרה ומורידים עם היד השניה כלפי מטה כמו שמחליקים על עמוד. כל העלעלים נפרדים מהגבעול האמצעי בקלות). מערבבים את הבטטות והקולורבי עם כל השאר ומכניסים ל- 50 דק` בתנור בחום 180-200 מעלות. 

 

 

 

יש לנו גם מרק ירקות עם כל הירקות של העונה הקרירה והמצוינת הזו (בטטות, דלעת, שומר, קולורבי, בצלים, גזרים, פטרוזיליה, כוסברה, סלרי עלים וענפים, לפת ועוד ועוד )

 

הכנתי גם כרוב ניצנים בחמאה 

1/2 שקית כרוב ניצנים (קפוא אבל אם יש טרי עוד יותר טוב)

50 גר` חמאה משובחת (צהוב=טוב)

2 כפות צנוברים

מלח גס

פלפל שחור

להרתיח בסיר מים עם מעט מלח ולבשל את הכרוב כ-5-10 דק`. במחבת גדולה בחמאה לטגן את הצנוברים, להכניס את הכרובונים ולתבל. להקפיץ כמה דק` ודי :)

 

 

יש לנו גם את לחם הבית שלנו 

 

ולקינוח  רקיקי פקאנים 

2 כוסות פקאן טבעי (לא מטוגן)

1 חלבון ביצה

1/4 כוס סילאן

קמצוץ מלח 

1/2 כפית קינמון 

לערבב את כל הרטובים והתבלינים. להוסיף לפקאנים ולערבב היטב. לשפוך לתוך תבנית שטוחה (או לתבנית של התנור) על נייר אפיה, ולאפות במשך 20 דק`. להיזהר לא לשרוף. לחכות שיתקרר ולשבור לצורות. 

שבת שלום :-)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת