00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ניוקי לנסיכה

אבא הבטחת,כך זה מתחיל ....לסתיו הכנת מה איתי???

אז כמובן שנעניתי בחיוב הפשלתי שרוולים הדלקתי מחבתות והתחלתי `מנה מנצחת לנסיכה הקטנה שלי הודיה באהבה גדולה. 

עבור 4 סועדים 

החומרים 

500 גר ניוקי (מוכן בוואקום)(מתכון לניוקי בייתי בסוף הפוסט)

300 גר` עליי תרד בר/מתורבת

150 גר` אגוזי מלך קצוצים 

5 שיניי שום 

100 גר` חמאה

מלח פלפל גוז מוסקט

כפית שמן ארגן/כמהין

פרמזא`ן 

אופן ההכנה 

כמו בהכנת פסטה נתחיל עם הרוטב (תמיד הרוטב "יחכה").

במחבת נמיס חמאה ונזהיב קלות את השום,במקביל נשטוף ונקצוץ את עלי התרד נוסיף למחבת ונקפיץ קלות נוסיף את אגוזי המלך הקצוצים ונתבל

במלח פלפל ואגוז מוסקט.בסיר גדול נרתיח מים עם כפית מלח וכפית שמן ונבשל את הניוקי (4-5 דק`) נסנן ונוסיף את הניוקי למחבת בתוספת חצי כוס

מים (ממי הבישול) נקפיץ קלות ונעביר לצלחת הגשה .

טרם ההגשה נגרר פרמזא`ן נזלף שמן ארגן/כמהין מעל ונאחל בתיאבון 

ניתן להוסיף למנה ערמונים(בואקום) שילוב מנצח 

מתכון לניוקי בייתי

את המתכון הנוכחי (שהוא מדהים) קיבלתי מאח יקר אמנון יפרח "צרמלה" אז קדימה קחו דף ועט ורישמו

החומרים

3/4 ק"ג תפו"א מזן דריזה (תפו"א אדומים)

350 גר` קמח לבן 

ביצה

אבק של מלח

אופן ההכנה 

נסדר שיכבה של מלח גס על גביי תבנית ונניח מעל את תפו"א נאפה בתנור בחום 250 מעלות ל- 50 דק` לערך.

לאחר ריכוך נקרר את התפו"א ונרוקן מתוכן בעזרת כף,נמעך את התפו"א לפירה ונעביר דרך מסננת לקבלת מרקם חלק ואחיד.

בסיום התהליך נשקול את הפירה (אנו זקוקים ל-450 גר` פירה מוכן) ונעביר לקערה בתוספת 350 גר` קמח ומלח.

נקמח משטח עבודה ונערבב בעדינות בתוספת ביצה (לא ללוש כמו בצק שלא יתפרק)

נעטוף בניילון נצמד וניתן לבצק לנוח מעט במקום קריר.ניצור מעיין "נקניק" ונחתוך לפיסות.

נבשל במים רותחים ונשלים רוטב לפי מתכון .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת