00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

כן, לא, למה לא?

פרה קדושה

    

תגידו ת`אמת?? מי מאיתנו לא היה רוצה לחיות בשוויץ או בהולנד. אפילו לפרה יותר נעים לחיות שם. יש לה שם חיים מושלמים. היא מסתובבת באוויר הצח והפתוח, מסביב נוף מושלם, הכל שקט ורגוע, מלחכת עשב ירוק ורענן בשלווה, לוגמת מים צלולים מהאגם ובעיקר מתנועעת עם מחרוזת פעמונים על הצוואר, שמפיקה ומשמיעה לה צלילים נעימים.

לפרות שחיות כאן בארץ נועד גורל אחר. הן בדרך כלל מדשדשות ברפת בבוץ ובסירחון, נבהלות מצפירות ואזעקות ובעיקר חוטפות זריקות הורמונליות מדי יום. ואם זה לא מספיק אז גם מעת לעת הן "זוכות" לקבל טיפול בשוקרים חשמליים. רק בסוף הן מגיעות למנוחה ולנחלה, על מצע פירה או אורז, כצלי בתנור או רוסטביף, על שולחנם של סועדים רעבים ועצבנים.

          

אני יודעת שהקטע הזה נשמע כאילו נלקח מההרצאה המדוברת של גארי יורופסקי, המטיף הכי גדול היום בעולם נגד אכילת בשר. אבל לא. זה ממש לא קטע גנוב ואני אפילו מכריזה עליו כאן ועכשיו זכות יוצרים, ואם יעלה בדעתו של מישהו להעתיק אותו, הוא יהיה חייב לבקש את הסכמתי.

קודם כל חשוב לי לציין ולהיות כנה שאני מאוד מסכימה רק בענין אחד עם כל המטיפים למינהם. זה שהם נגד ההתעללות בבעלי חיים. אני בהחלט חושבת שזה ניצול ואכזריות מאין כמותה שחייבים לעקור מן השורש. אבל חוצמזה שום דבר. לדעתי צריך וחשוב מאוד לקבל את הויטמינים שהגוף שלנו זקוק להם גם מן החי. אז אם השניצל או הבשר הטחון יושבים במקרר בסופר, פרוסים, ארוזים ומוכשרים, מבחינתי הם מוכנים ומיועדים לאכילה.

האדם מעצם היותו ממשפחת היונקים, מטבעו שיהיה ניזון מבשר גם אם הוא טורף אותו...אבל הרשומה הזו לא מתיימרת להטיף לאכילה כזו. אני אישית לא צמחונית או טבעונית ונהנית לאכול עוף או דג וגם לא פעם צלי בשר. אני לא קרניבורית ומשתדלת לא להגזים בכמויות וגם לא להפוך את הבשר למזון העיקרי אצלי. אני כן אוכלת ארוחה בשרית בשישי שבת ואולי עוד יום אחד נוסף בשבוע. בשאר ימות השבוע אני חושבת שאפשר לחיות בשלום עם כל תפריט אחר הכולל מוצרי חלב, פסטות, ירקות וקטניות.

אתם בטח מתפלאים מה פתאום החלטתי לפרט לכם כאן את התפריט השבועי שלי. זה רק בגלל שנמאס לי מזה שמטיפים לנו להתנזר מאכילת בשר. שאליהם הצטרפה לאחרונה גם מיקי חיימוביץ עם קמפיין של יום בשבוע בלי בשר.

בדת ההינדית הפרה היא חיה קדושה. אסור לשחוט ולאכול אותה. קדושת הפרה נובעת אצל ההינדים מכל מיני אמונות שונות. אבל אצלנו ביהדות אין מצווה האוסרת על אכילתה. מה שרק חשוב מבחינת ההלכה שזו תהיה שחיטה כשרה. מעבר לזה הפרה מאוד רצויה אצלנו במטבח הישראלי. החל מהתוצרת של החלב, יוגורט וגבינות, וכן את כל שאר חלקי גופה. עד כמה שידוע לי אין חלק אחד בגוף הפרה שאנחנו לא מבשלים ממנו מתכונים לתפארת הגורמה...ואם לא די בכך אז אפילו מהגללים שלה אנחנו עושים שימוש לדשן איכותי...

אומרים שעיתונאים פובליציסטים נוהגים לשחוט פרות קדושות. אני לא עיתונאית ולא שוחטת אבל כן בלוגרית שבישלה אתמול סיר גולש למשפחה רעבה.  אבל מבחינתי הסיבה היחידה להפחית את צריכת הבשר, היא המחיר! היום בשביל לאכול בשר צריך לפנות לבנק לקחת הלוואה...מטורף מה שקורה פה עם המחירים לכל סוגי הבשר. מאוד מקומם שקילו בשר אדום עולה מעל 60 שקלים, וזה גם רק אם הוא קפוא. אז הנה לכם סיבה אמיתית ומוצדקת לחפש אלטרנטיבה אחרת.

  • למי שבכל זאת מעוניין להמשיך לאכול בשר...המתכון לגולש מצורף בקצרה. לא כולל תמונה להמחשה כי זו היתה החלטה בדקה האחרונה. מה גם שאני לא מומחית גדולה בהעברת מתכונים... כמו כן נקודה נוספת חשובה לציון למי שלא בקי ברזי בישול הבקר והגולש במיוחד...זמן הבישול ממושך יותר כי בכל זאת זה פרה ולא תרנגולת...וגולש דומה לחמין...ככל שהוא יותר זמן מתבשל ככה הוא יותר טעים. אבל לא חייבים לעמוד ולהשגיח...אפשר פשוט להשאיר את הסיר על הגז וללכת לעשות דברים אחרים שאוהבים...:P

כתף בקר מס` 5 חתוך לקוביות

תפוחי אדמה חתוכים

1 בצל, 2 שיני שום, סלרי, גזר

מלח, פלפל, כמון, פפריקה אדומה חריפה

לטגן בצל, להוסיף שום, סלרי וגזר ולבשל את הבשר כשעה יחד עם 2 כוסות מים. להוסיף את התפוחי אדמה, תבלינים ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה. 

בתיאבון ושבת שלום!

                                                 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

56 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Avivamar אלא אם צויין אחרת