00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מגוון לצרכן

ברוכים הבאים

חומוס אבו איסמעיל


יצא לכם להכיר את המתחם המקורה החדש של השוק בנמל יפה?

מקום יחסית חדש, שכנראה עוד לא כולם מכירים, אך מקום מקסים לטייל, לספוג אווירה וגם - לאכול. המתחם נמצא בדיוק מול נוף נמל הדייגים של יפו. במתחם נמצאים דוכנים שונים, מאוד אסתטיים ומסודרים. חלק מהדוכנים מיועדים לעריכת קניות, כמו ירקות אורגניים או ממתקים, וחלקם הם דוכני אוכל, או בישיבה (או לקחת הבית). http://jaffamarket.co.il/

 

 

 

אחד מהם, דוכן מספר 8, שייך לחומוס אבו איסמעיל, בו ביקרתי וטעמתי. אני נהניתי ממנת חומוס חם וטרי, ובין כל ניגוב וניגוב למדתי יותר על החומוס וכאן אשתף אתכם בפרטים : 

 

 

 

 

 

החומוס, שהוכתר לא מכבר למאכל הלאומי שלנו, מכיל ערכים תזונתיים רבים ושילוב של קטניות עשירות בחלבונים מהצומח עם סיבים תזונתיים יוצר תחושת שובע לאורך זמן. אם נוסיף לכל אלה את העובדה כי מדובר במאכל שנמכר במחירים הגיוניים, הרי שקיבלנו שילוב מנצח של מחיר הוגן לאוכל טעים ובריא.

אלא שלא כל חומוסיה יודעת באמת להכין חומוס טועים. בחומוס אבו איסמעיל, ששכן בעבר ברחוב אבן גבירול ועבר בימים אלה למשכנו החדש במתחם שוק נמל יפו, הסוד הוא מתכון מנצח ועתיק אשר רץ במשפחה כבר כמה דורות. המתכון הסודי כולל בין השאר השרייה בת לא פחות מ-24 שעות ובישול בשיטה ייחודית במשך 20 שעות. הטעם המיוחד של חומוס אבו איסמעיל הוא גם תוצר של שמירה על החומוס בטמפרטורה האידיאלית ביותר עבור גרגרי החומוס. 

בעלי חומוס אבו איסמעיל, מוחמד ברבך וחאלד אבו איסמעיל, מצטיינים בבחירה נכונה של גרגרי החומוס, בהשרייה, טחינה ובישול נכון של גרגרי החומוס, ולכל אלה הם מצרפים תיבול שמשתנה בין המנות השונות. התוצאה הסופית טעימה ונימוחה בפה.

טלפון להזמנות: 03-5257476
 

 

 

וכי כבר פתחנו את התיאבון, חמש עובדות שאולי לא ידעתם על חומוס:

1) הפעם הראשונה בה הוחמצו גרגרי חומוס היתה באלף החמישי לפני הספירה.
2) מנת חומוס בצלחת היא ארוחת הבוקר הנפוצה ביותר במסעדות פועלים במדינות ערב.
3) צלחת החומוס הגדולה ביותר בעולם הוגשה בשנת 2010 על ידי שף מלבנון שהגיש 10,452 ק"ג חומוס על צלחת בקוטר 7.17 מטרים, ובכך זכתה להיכלל בספר שיאי גינס.
4) חומוס הינו מאכל בעל ערכים תזונתיים רבים: חלבונים צמחיים, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצה B שחשובים לתהליכי ניצול אנרגיה ומינרלים.
5) קיימים מספר סוגים של גרגרי חומוס, השונים בגודלם ובצבעם. יש בהירים, צהבהבים ויש גם חומים.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Florentina אלא אם צויין אחרת