00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 12

בלי שנשים לב הגיע לו סופ"ש היקר וכבר ניחוח הבישול מתחיל לרחף באוויר.והשבת יהיה לנו תפריט ססגוני,מזין,ובריא כל שנותר לשים את הסינר

מתחילים.ומה בתפריט:

פילה מוסר-מוסר (דג) ים על מצע מג`דרה ורוטב פלפלים צהובים.

רול פילס-בצק פילו ממולא קראנ`צ מבחוץ נמס מבפנים.

פרגית-פרגית צרובה ברוטב פלפלים לימון כבוש ופפריקה מעושנת

חיטה -תבשיל של חיטה עם עלי סלק ירוקים(מנגולד).

סירות זוקיני-סירות זוקיני ממולאות באווז מעושן ופירורים פריכים וניחוח של בזילקום.

סלט חצילים -סלט רענן של חציל קלוי והפתעות .

החומרים עבור 6 סועדים

מוסר ים 

החומרים

3 יח` פילה מוסר ים חצוי ל-2 סה"כ 6 יח`

1 כוס בורגול (מהסוג העבה)מושרים 

1/2 כוס עדשים מבושלות 

4 פלפלים צהובים

3 עגבניות

חופן כוסברה/פטרוזליה

3 שיניי שום

מיץ מחצי לימון

מלח פלפל

כף ראס אל חנות

כף תימין לימוני/רגיל

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה 

ראשית נכין את הבורגול והעדשים,.בקערה נשים את הבורגול בתוספת כף שמן מלח ופלפל נערבב היטב נוסיף מים רותחים עד כיסוי.

נערבב היטב ונעטוף בניילון נצמד.את העדשים נבשל בהמון מים רותחים ומעט מלח(כמו ספגטי) לרמת עשייה אל דנטה ונסנן.

לאחר שהבורגול ספג את כל המים "נחבר" אותן עם העדשים נתבל בראס אל חנות ונניח בצד.

הכנת הדג

נשרה את הדג במיץ לימון ומעט מלח גס לכמה דק` .

נחמם מחבת רחבה (מטפלון) עם 2 כפות שמן זית ונתחיל בצריבה של הדג (מהצד של העור) תוך כדיי לחיצה (טמפ` גבוהה) כל 6 הפילטים יחדיו.

נוסיף למחבת כף עלי תימין לימוני/רגיל מלח פלפל ונסחט מיץ מחצי לימון.

נכסה את המחבת ונבשל ל -5 דק` ונכבה (כיסוי המחבת יצור אדים שיעזרו בבישול הדג).

קרם פלפלים

נחמם תנור לחום 180 מעלות את הפלפלים נמרח קלות בעזרת מברשת בשמן זית ונצלה בתנור עד ריכוך.

לאחר שהפלפלים מוכנים נעביר לכלי אטום (ייקל על הקילוף) נקלף ונטחן במעבד מזון למרקם חלק נתבל במלח פלפל שמן זית ושן שום.

נעבור להגשה 

נניח בצלחת עמוקה רינג ונמלא בורגול נניח מעל את הדג ונעטר בסלסלה של עגבניות(עגבניות קצוצות,כוסברה/פטרוזליה מלח פלפל שום)

נזלף מסביב את רוטב הפלפלים ובתיאבון

מנה נהדרת רעננה וחדשנית (זכתה בתחרות בחו"ל בה השתתפתי בקטגוריה חדשנות)

רול פילס

בצק הפילס מוצר נהדר שניתן לשלב בהמון מנות כלל חשוב הקפידו על שמירת לחות בזמן העבודה(הוא מתייבש לכן תמיד עטפו אותו בבד לח בזמן

השימוש) וטמפ` נכונה באפייה.

החומרים 

1/2 ק"ג דפיי פילו

1/2 ק"ג תפו"א 

2 בצלים קצוצים

2 ביצים קשות 

כוס מלאה בעשבי תיבול קצוצים(פטרוזליה,שמיר,כוסברה,בזילקום)

ספרי שמן

2 כפות שמן זית

מלח,פלפל לבן,אגוז מוסקט

כפית שומשום 

כפית קצח

אופן ההכנה 

ראשית נבשל את התפו"א במים נסנן ונכין פירה,את הביצים (שבושלו מראש) את הבצל נקצוץ ונטגן עם 2 כפות שמן זית עד קבלת צבע מוזהב..

נערבב בקערה את התפו"א,הבצל, והביצים הקשות נתבל ב:מלח,פלפל ואגוז מוסקט ונצרף לחגיגה את העשבי תיבול .

את עלי הפילו נמרח קלות בעזרת (ספרי שמן בטעם חמאה נשתמש ב 3 דפים לכל רול) ונמלא בעזרת שק זילוף (לרוחב העלים ניצור מעין "צינור")

לאחר מכן נחתוך ל-3 נשמן שוב ונפזר על תערובת של שומשום וקצח נאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 7-9 דק` בתיאבון 

פרגית צרובה 

החומרים

6 יח` פרגית נקיים מעצם
 
2 כפות פפריקה מעושנת
 
3 כפות כוס שמן זית
 
מלח פלפל
 
כף לימון כבוש טחון
 
1 גבעול סלרי קצוץ 
 
5 פלפלים קלויים מקולפים חתוכים לרצועות
 
10 שום קונפי (שיניי שום מבושלות בשמן זית בטמפ נמוכה-עד 50 מעלות/עד ריכוך)
 
1/2 כוס זיתים מזן סורי מגולענים/זייתים שחורים יבשים (יש להרתיח בתוספת חצי לימון בכדיי להרחיק מרירות ולשטוף)
 
כף אריסה מתוקה
 
אופן ההכנה
 
 
יש להשרות את הפרגית בשמן זית ובפפריקה המעושנת,מלח ופלפל לחצי שעה.
 
נחמם מחבת ללא שמן נצרוב את הפרגית ל 2 דק לערך מכל צד ונוציא לתבנית .
 
נוסיף למחבת (על השמן הקיים הוא מלא בטעמים) את השום,הפלפלים,הזיתים,הלימון הכבוש ולבסוף את הסלרי הקצוץ נשלים טעמים וחצי כוס נוזל של
 
עוף(במידה ואין מים) נרתיח קלות נוסיף כף אריסה "נעטוף" את הפרגיות ברוטב ,נאפה בתנור ל 10/15 דק בחום 180 מעלות.
 
חיטה מבושלת 
 
 
פחממה קלה ונהדרת שכייף לאכול פשטות החומרים ואופי ההכנה והטעמים הטבעיים של ח"ג הם סוד ההצלחה.
 
החומרים 
 
2 כוסות חיטה 
 
1 חב` עלי מנגולד
 
מלח,פלפל
 
2 כפות שמן זית 
 
אופן ההכנה 
 
בסיר עמוק נרתיח כ- ליטר מים בתוספת כף מלח וכף שמן ונבשל את החיטה (כמו ספגטי) עד ריכוך ונסנן.במקביל ננקה ונשטוף את עלי המנגולד
 
ונבשל אותם במים רותחים ל-3 דק` בלבד נסנן ונקצוץ .נחמם מחבת עם 2 כפות שמן זית ונטגן את עלי המנגולד עד אידוי כלל הנוזל
 
והפיכת העלים לצבע ירוק כהה (כמעט שחור) נתבל במלח פלפל נוסיף למחבת את החיטה נקפיץ קלות נשלים טעמים ובתיאבון.
 
סירות זוקיני
 
 
החומרים
 
3 יח` זוקיני חצויות לאורך 
 
2 כוסות פירורי לחם מוזהבים(פנקו)
 
200 גר` אווז מעושן חתוך לקוביות
 
כף בזילקום יבש
 
מלח פלפל 
 
2 כפות שמן זית 
 
2 שיניי שם קצוצות
 
אופן ההכנה 
 
 
יש לחצות את הקישוא לאורכו ולרוקן מתוכן(בעזרת כף פרזיאן) במקביל נרתיח סיר עם ליטר מים ונבשל את הזוקיני בישול ירוק(רתיחה קלה והוצאה 
 
למיי קרח) בקערה נערבב את פירורי הלחם עם שמן זית מלח פלפל ובזילקום יבש,במקביל נממם מחבת (ללא שומן) ונקפיץ את האווז המעושן
 
למספר לדק` עד הפיכתו לפריך ונעביר לקערה עם פירורי הלחם .
 
בעזרת כף נמלא את הזוקני נטפטף מעל שמן זית ונאפה בתנור בחום 180 עד קבלת שיכבה "שזופה" .
 
לקראת ההגשה נזלף שוב שמן זית ונעטר בבזילקום יבש לקבל ארומה .
 
סלט חצילים קלויים 
 
 
ניתן "לשרוף" את החציל/הפלפלים על אש גלויה או בתנור אני אישית ממליץ על הגז ניחוח העישון הוא המיוחד 
 
החומרים 
 
 2 חצילים שרופים/קלויים
 
2 פלפלים אדומים שרופים/קלויים 
 
2 כפות אריסה מתוקה
 
1 פלפל חריף
 
3 שיניי שום
 
צרור כוסברה קצוצה
 
מלח,פלפל
 
2 כפות שמן זית
 
מיץ מחצי לימון
 
מלח פלפל
 
אופן ההכנה
 
יש "לשרוף" את החציל /הפלפל על הגז ולקרר
 
נרקוקן את החציל בעזרת כף (נשאיר מעט קליפה חרוכה להעשרת הטעם).
 
את הפלפלים נקלוף ונחתוך לקוביות קטנות,נקצוץ את שיניי השום והכוסברה
 
נעביר לקערה את כל החומרים נערבב היטב נשלים טעמים ובתיאבון 
 
 
שבת שלום מלאה בטעמים והנאות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת