66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

קדרת עוף בפריקי

קדרת עוף בפריקי

את הפריקי הכרתי דרך חברתי רוזה שהכינה סלט טעים.יצר הסקרנות גבר עלי ורצתי לחפש את הפריקי בחניות הטבע. מצאתי .אבל היא לא היתה יפה.לא היו בה גרגרים שלמים,ובכל זאת הסתקרנתי וקניתי והכנתי תבשיל פשוט טעמו (לפי דעתי גן עדן) 

מהי הפריקי: זוהי חיטה שהגיעה למלוא גודלה והזרעונים עדיין ירוקים.הפריקי קלה לעיכול,דלה בג`לוטן.עשירה בברזל,סידן ואשלגן.וטעמה כשל אגוז. אפשר להכין ממנה סלט טבולה,ממולאים,תוספות למרקים. אני הכנתי עוף בפריקי אגוזים וחמוציות.

החומרים:

כרעיים של עוף (לפי הסועדים)                                                  

4 כפות שמן זית לטיגון הבצל +עוד 4 כפות לטיגון העוף.              

4 בצלים קצוצים

1-2 גזרים חתוכים לקוביות

2 כוסות פריקי שטופים ומסוננים

חופן חמוציות

חופן אגוזים קלויים

 כפית בהרט

כף סילאן 

כף דבש. 

מלח 

פלפל שחור גרוס

4 כוסות מים.

אופן ההכנה :

לשטוף את הפריקי ולשים במסננת להגרת המים.

מחממים במחבת או בסיר שמן ומטגנים את הבצל.

מוסיפים את העוף  מתבלים בבהרט ומטגנים ,מכל צד בערך 7 דקות

מוסיפים את הסילן , הדבש והגזר, מערבבים בעדינות.

מוסיפים את הפריקי ומטגנים עוד כ3 דקות.

מוסיפים את החמוציות. המים מלח והפלפל

מביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה.ומבשלים כ45 דקות.

להגשה: מפזרים אגוזי מלך קלויים.

תהנו.

את הפריקי אפשר למצוא בבתי הטבע. ובאחריות אם תכינו לא תתאכזבו.

ואם הכנתם ואהבתם (וגם אם לא אהבתם) ספרו.

בהצלחה

שלכם מכל ה 

טובה

אשמח לקבל תגובות 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת