77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

קוזונק עוגת שמרים בולגרית

קוזונק עוגת שמרים בולגרית

דימיינתי להכין את עוגת הפנטונה של האיטלקים .,אך זמן ההכנה של העוגה הוא יום שלם

לכן הסתפקתי בעוגת הקוזונק של הבולגרים שגם הם נוהגים להכין אותה לשנה החדשה

.מתכון של אימי ז"ל ,. 50 ג"ר שמרים לשתי כוסות קמח נראה לי מוגזם.

ערכתי כמה שינויים והופתעתי לטובה בסה"כ עוגה בחושה

אימי ז"ל נהגה להכין אותה בתבנית אחת מאורכת והעוגה יצאה גבוהה

הכנתי בתבנית עגולה

מצרכים

2 כוסות קמח

כף אחת שמרים יבשים במקור 50 ג"ר שמרים

 3 ביצים לשים חלבון אחד בצד כדי למרוח על העוגה

100 ג"ר חמאה מומסת

3 כפות סוכר

גרידת לימון אחד

אגוזים וצימוקים לפי האהבה (כוס צימוקים וכוס אגוזים)

חצי כוס חלב עם השמרים והסוכר

לערבב את כל  החומרים להתפיח

למרוח חלבון ביצה

לאפות 40 דקות ב150 מעלות


אופן ההכנה שלי

כוס צימוקים השריתי לחצי שעה בשרי אפשר רק במים

ערבבתי את כל החומרים במזלג כי הבצק נוזלי,הוספתי גם שני תפוזים ננסיים

חתוכים לחתיכות קטנות

התפחתי שעה,

שימנתי תבנית בחמאה יצקתי את הבצק

והטפחתי עוד שעה (שכחתי למרוח את החלבון ששמתי בצד)

אפיתי את העוגה ב150 מעלות .

להפתעתי העוגה יצאה טעימה ריחנית ועסיסית גם למחרת.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת