33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

ארנצ`יני - arancini

יש דרך אחת להכין אורז משובח אחד-אחד, כבר סיפרתי לכן/ם עליה לפני שלושה חודשים פחות או יותר  מה עושים בלחץ של לקראת שבת כשהבית בשיפוצים ושוכחים להשרות את האורז?  מתקבל לו אורז אבל לא כמו תמיד? עושים ממנו ארנצ`יני!

מהם ארנצ`יני? באיטלקית תפוזונים  בשפת המטבח עיגולי אורז מטוגנים עם מלית משתנה. באיטליה המליות שנתקלתי בהן הן מוצרלה או מוצרלה ופרשוטו  לא הייתה לי מוצרלה בבית ופרשוטו לא תודה... אז החלטתי ללכת על מלית צמחונית של פטריות ובצל 

 

מצרכים להכנת האורז:

1 כוס אורז לבן - שטוף ולא מושרה, מסונן ממים

2 כוסות מים חמימים

2 כפות שמן לטיגון

מעט מלח


אופן הכנת האורז:

לשים בווק/בסיר 2 כפות שמן לטיגון, להוסיף את האורז ולערבב קלות. להוסיף את שתי כוסות המים החמימים ואת המלח, לערבב בפעם האחרונה, לכסות במכסה גדול ולהנמיך לאש קטנה, כשכל הנוזלים מתאדים לסגור את הגז ולהמתין שהאורז יהיה בטמפרטורת החדר.


מצרכים למלית פטריות-בצל:

170 גרם פטריות שמפניון קצוצות 

1 בצל קטן קצוץ דק

1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים

מלח ופלפל לפי הטעם


אופן הכנת המלית:

לשים במחבת טפלון או בווק 1 כף שמן לטיגון, להוסיף את הבצל, הפטריות והפטרוזיליה למחבת/ווק, לערבב קלות, להוסיף את התיבול ולערבב בשנית. להשאיר על האש מספר דקות ולהוריד. כשהמלית בטמפרטורת החדר ניתן להתחיל לעבוד.


הכנות מקדימות לפני ההרכבה:

1 קערה קטנה עם מים

1 צלחת להנחת הארנצ`יני

1 צלחת עמוקה עם ביצה מקושקשת

1 צלחת עמוקה עם פירורי לחם עדינים (להעביר כמות של 1 כוס פירורי לחם במסננת כדי לקבל את הדקים ביותר שבינהם)


אופן הרכבת הארנצ`יני:

להרטיב את הידיים לפני התחלת ההכנה של כל כדור.

לקחת מעט מהאורז ולשטח בכף היד, לקחת כמות של חצי כפית-כפית מהמלית ולהניח במרכז האורז, לבצע קיפול של היד לסגירת האורז לצורת כדור, לטבול את האצבע שוב במים ולעצב לצורת כדור, להניח בצלחת שהכנו מראש.

כשמסיימים להכין את הכדורים לטבול כל כדור בביצה ואז בפירורי לחם - כדי לעטוף את הכדורים בפירורי לחם נעזרתי בכף כמו שניתן לראות בתמונה למטה.

 

 

ואז הידקתי מעט יותר בלחיצות עדינות בכף היד. לחזור על הפעולה של ביצה + פירורי לחם פעם נוספת עם כל הכדורים. 

 

 

לחמם שמן עמוק בסיר טיגון או בווק גדול (לא לשכוח להוסיף חתיכת תפוח או גזר ולהניח את הכדורים אחד אחרי השני - כמו שניתן לראות בתמונה למטה רק חצי מהווק עם שמן, עדיף להכין בסיר טיגון שהשמן יכסה את כל הארנצ`יני ככה אין צורך להתחיל להתברדק איתם בלהפוך לצד הזה או לצד השני 

 

 

כשהם מקבלים צבע זהוב להוציא לצלחת עם נייר סופג

 

 

מהכמויות האלו מתקבלים 7-10 ארנצ`יני, תלוי כמה קטנים תעשו אותם.

 

 

לבריאות ובתיאבון! 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת