66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

מאפה עם פסטו וירקות

מאפה עם פסטו וירקות

מאפה שטעמו נפלא בזכות ממרח הפסטו או עישבי תיבול שמכניסים בו. נסו המחמאות לא יאחרו להגיע.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מה צריך  לבצק :

600 גרם קמח

כף מלח

4 כפות שמן

כף שטוחה סוכר

מיץ תפוחים חצי כוס / או מים .אבל אז צריך יותר סוכר.

בערך כוס מים.

2 כפות גדושות ממרח פסטו

כף שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים.

ממרח פסטו :

 צרור בזיליקום  /או כמה שאתם רוצים מה  שישאר לכם לממרח על לחם זה יאמייי

אגוזי מלך

שמן זית

מעט מלח

שיני שום כל אחד לטעמו.

לטחון במעבד מזון.

לחילופין אפשר להשתמש בעישבי תיבול

פיטרוזיליה קצוצה +שמן +עלי בזיליקום +שום כתוש

לקצוץ הכל דק ולערבב עם השמן

לירקות:

3 תפוחי אדמה פרוסים דק

3 קישואים פרוסים לאורך

3 בטטות  פרוסות לאורך או עיגולים

400 גרם  דלעת חתוכה לריבועים.

חבילת נבטים עבה (לא לאפיה)

מעט שמן לאפיית הירקות

פלפל צ`ילי חריף.

מלח

אופציה- בצל ירוק קצוץ.

 אופן הכנת הירקות:

לחתוך כל ירק בנפרד.

לשים בקערה כל ירק בנפרד לשים כף שמן לערבב 

להוסיף מעט מלח וצ`ילי ולערבב היטב

כך לעשות עם כל הירקות.

להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה

לאפות עד שהירקות מתרככים.

להניח בצד לקירור.

 הכנת הבצק והמילוי :

בקערת המיקסר להכניס את הקמח.

להוסיף את שאר החומרים מלבד השמרים והמים ולערבב

להוסיף את השמרים , המים, ומיץ התפוחים. (יתכן והבצק יצרוך עוד מעט מים)

ללוש בצק רך ונעים למגע לא דביק.

לכסות את הבצק נילון ולהכניס למקרר ללילה או לכמה שעות .לא חייב אפשר התפחה בחוץ עד שיכפיל את נפחו.

לחתוך את הבצק במשקל של 80 גרם בערך.

לכדרר לכדור עם כף היד ולטבול בשומשום את חלקו העליון של הכדור בצק.

להניח להתפחהשל עשר דקות.

לרדד כל  כדור לריבוע כשהצד עם השומשום כלפי מטה. למרוח בנדיבות ממרח פסטו על כל הבצק.

לחתוך בקדמת הבצק רצועות שישמשו אותנו לעקיפת הבצק.

להניח ירקות בערמה בקצה הבצק .

לקפל משני הצדדים קיפול קטן על המילוי ולגלגל תוך כדי הדוק הירקות. 

כשמגיעים לרצועות הבצק מעבירים כל רצועה מעל הרולדה עד לתחתית הבצק.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

מתפיחים מעט כרבע שעה.

למריחה אופציה שום כתוש מעורבב עם מעט שמן.(ואז האפיה תהיה על 170 מעלות )

לאפות ב170-180 מעלות עז השחמה יפה.

אם נשאר לכם בצק תכינו רוגלך קטנים. מרוחים בממרח פסטו פשוט מעדן.

קצת עבודה  אבל כדאי באחריות.........

הנה יש לכם מנה ראשונה לערב שבת. את האמת זה משביע וטעים;)

אם הכנתם ספרו איך יצא אשמח לשמוע.

וכמובן אני אוהבת תגובות 

בהצלחה

שלכם מכל ה 

 

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת