77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

תפוחים מרמת הגולן ושני מתכונים: ריבת תפוחים וטארט תפוחים

02/01/2013

זוכרים את החברים שלנו עמי ופטריסיה מנווה אטיב שמפנקים אותנו במשלוחים גם של פירות? אז לפני כשלושה שבועות, בעלי נפגש עם עמי, הם חברים בעמותה של אספני חרבות והוא חזר הביתה לא פחות ולא יותר, עם ארגז של תפוחים.

מה תפוחים? מי שלא אכל תפוח ישירות מהעץ, לא יודע מה זה תפוח טעים.

כל כך טעימים, טריים, עסיסיים, הייתי מוכנה להשאיר אותם ככה בארגז ורק להסתכל עליהם. זה גם הזכיר לי את הילדות שלי, גידלנו הרבה פירות וגם תפוחים. אז הגעגוע היה ברור.

טוב, מה עושים על כך כך הרבה תפוחים? אז קודם כל אוכלים, כל יום לפחות אחד. יש סברה שאכילת תפוח ביום מרחיקה את הרופא, אז כיף לאלה שיש להם עצי תפוחים. כמובן שגם חילקנו לבני המשפחה.

אבל אני, רוצה גם לשמר את התפוחים, ומה הכי מתאים אם לא להכין מהם ריבה? וכמובן, איך אפשר בלי להכין מהם מאפה טעים? אז הכנתי גם טארט תפוחים. 

להכנת הריבה: קלפתי את התפוחים, השתמשתי בחותך תפוחים שמנקה את הגרעינים וחותך את התפוח לפלחים שווים. הכנסתי לסיר, פיזרתי מעל סוכר ושלחתי לבישול של שעה וחצי עד שעתיים

 

ככה נראית הריבה אחרי שעתיים של בישול, זה הצבע שצריך להתקבל

נשאר רק להעביר לצנצנות ולשמור בקירור

והטארט תפוחים - חתכתי את התפוחים, רצוי להשתמש עם קולפן שמוציא את החרצנים, קילפתי את הקליפה, פרסתי לעיגולים והכנסתי למחבת עם חמאה מומסת

 

מרחתי את הטארט שאפיתי לפני כן בריבת שזיפים (ביתית כמובן)

העברתי את התפוחים מהמחבת וסידרתי מעל הריבה

טרפתי את השמנת עם הביצים והסוכר, שפכתי מעל התפוחים ושלחתי לאפייה

והטארט אחרי האפיה

המתכון של הריבה:

1.    8 תפוחים קלופים וחתוכים לרבעים

2.    2 כוסות סוכר

3.    מיץ מלימון אחד

להכניס לסיר את התפוחים, לשפוך מעל סוכר ואת מיץ הלימון, להביא לרתיחה ולבשל כשעתיים לערך.

המתכון של הטארט:

מצרכים לבצק הטארט ולמילוי

1.   240 גרם קמח מנופה

2.   160 גרם חמאה קרה

3.   80 גרם אבקת סוכר

4.   מעט תמצית וניל איכותית

5.   1 ביצה

6.   4-5 תפוחים

7.   1 מיכל שמנת רגילה (אני שמתי שמנת מתוקה)

8.   1/2 כוס סוכר

9.   2 ביצים

10. מעט ריבה - לא חובה

11. 50 גרם חמאה לטיגון התפוחים.

הכנת בצק הטארט:

להכניס למעבד מזון או למיקסר עם וו גיטרה קמח, חמאה, אבקת סוכר, תמצית וניל וביצה, ללוש עד שהחומרים מתאחדים, לא ללוש יותר מידי. לאחד את הבצק בידיים, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר למנוחה של חצי שעה. לאחר חצי שעה, לשטח עם מערוך ולהעלות לתבנית טארט משומנת, להניח מעל הבצק נייר אפיה ומעל הנייר גרגרי חומוס או שעועית ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות אפייה עיוורת עד שהבצק מזהיב, בערך חצי שעה, להוציא ולקרר.

בינתיים להכין את המילוי:

לקלוף את התפוחי עץ, להוציא את החרצנים עם קולפן תפוחים, לפרוס לפרוסות עגולות, לאדות כ-3 דקות עם חמאה, לקרר. כשהטארט קר, לסדר את התפוחים מעל.

להכניס לקערה שמנת, ביצים וסוכר, לטרוף ולשפוך מעל התפוחים.

לאפות ב-180 מעלות בערך חצי שעה.

זהו, מוכן תהנו

 

עמי ופטריסיה חברים יקרים, תודה על התפוחים הטעימים - אוהבים אתכם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת