55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

כנאפה בשר גזר בצל וקינמון

04/01/2013

 

את שערות הכנאפה הדקיקות האלה רובנו מכירים כמאפה מתוק, חלבי, מלא בסירופ, אבל אפשר להכין אין ספור וריאציות ומאפים מתוקים ומלוחים משערות הקדאיף,

הנמכרות בשווקים ובסופרים. 

את אחד הרעיונות פרסמתי כאן לפני מספר חודשים  - סלסלות קדאיף במילוי קצפת 

 

ועכשיו- משהו מלוח:

המרכיבים: (הכמויות מותאמות לכנאפה שהוכנה במחבת בגודל בינוני) 

כ- 200 גרם שערות קדאיף

5 - 4 כפות שמן זית

למלית:

300 גרם בשר בקר טחון, מעורב בכבש (אני קונה תערובת כזו מוכנה ב"חצי חינם")

1 בצל גדול קצוץ דק

קורט קינמון

מלח, פלפל לפי הטעם

1 גזר מגורד

1/2 כפית בהראט

עשבי תיבול - כוסברה, פטרוזיליה (לא חובה)

צנוברים (אופציה משדרגת)

שמן זית לטיגון

אופן ההכנה: 

מפרידים את שערות הקדאיף, קורעים אותן קצת ומשמנים אותן בשמן זית.

קופסא זו מכילה 500 גרם שערות קדאיף

הכנת המלית: מטגנים את קוביות הבצל עד שקיפות, מוסיפים את הבשר מתבלים וממשיכים לערבב, כך שהבשר יהיה פירורי. כשהבשר מקבל גוון חום

מבושל, מוסיפים  את הגזר ועשבי התיבול, מערבבים ומסירים מהלהבה. 

מחממים ומשמנים מחבת טפלון ומרפדים את המחבת במחצית מכמות שערות הקדאיף, מהדקים מעט את השערות :

שמים את מלית הבשר מעל לשערות (משאירים שוליים של כ - 2 סמ` מסביב).

מכסים את הבשר ביתרת כמות שערות הקדאיף ומהדקים את הקצוות כלפי פנים בעזרת כף עץ. 

מטגנים כ- 3- 4 דקות מכל צד, עד לקבלת גוון שזוף למאפה. 

כדי להפוך את הכנאפה, מצמידים צלחת גדולה אל המחבת, מחליקים את המאפה לצלחת, הופכים ומחזירים למחבת:  

מהדקים את הכנאפה בצדדים

ניתן לעטר בשברי פיסטוקים, שקדים, כוסברה ופטרוזילה, ניתן לזרזף מעט דבש ולפזר גרגרי רימון. בקיצור, מה שרוצים. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת