00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 11

הנה חלף לו השבוע והשבת כבר בפתח השבת נפנק את האוהבים שלנו במגוון מנות מפתיעות וטעימות שילוב טעמים וכמו תמיד שילוב מרקמים אז מה 

נכין השבת:

  • פילה סלמון (שלם) בקראסט אגוזים וניחוח של תימין 
  • "חלת בצל"-אורז תפוח ובצל מקורמל.
  • ניוקי סולת ברוטב טריו עגבניות "ועקיצה" של צ`לי
  • יקיטורי מולארד ברוטב פירות יער 
  • ירכיים ממולאים בבשר טחון ופירות יבשים
  • סלט שומר ברוטב תפוזים מעוטר ברימונים

התפריט עבור 6 סועדים 

פילה סלמון בקראסט

למנה הנוכחית נשתמש בפילה שלם (בצורה זו עסיסיות הנתח תהיה נפלאה).

החומרים 

נתח שלם של פילה סלמון נקי מעצמות

200 גר` פירורי פנקו (מוזהבים)

300 גר` תערובת  פיצוחים המורכבים מ:(ניתן לשלב גם לפי טעם אישי)

  • גרעינים לסוגיהם
  • קשיו
  • אגוזי לוז
  • פיסטוק

3 כפות שמן זית

תימין

מלח גס

פלפל גרוס

כפית סוכר דמררה

אופן ההכנה 

את הדג נניח בתבנית אפייה,בעזרת מברשת נמרח שמן זית,נתבל ב:מלח,פלפל,ותימין.

בקערה נערבב את פירורי הלחם עם שלל "הפיצוחים" והסוכר החום.

נצפה את הדג היטב,נעטוף את התבנית בנייר כסף ונאפה בתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות ל 25 דק`,בסיום הזמן נוריד את נייר הכסף ונעביר 

למצב גריל (כך הציפוי יהפך לקראנץ והסוכר יתקרמל)

מנה נהדרת המשלבת טעמים ומרקמים .

חלת בצל

החומרים 

2 כוסות אורז תפוח 

3 ביצים 

מלח דק

פלפל שחור

אבק אגוז מוסקט

5 בצלים 

3 כפות שמן (רגיל)

2 כפות סילאן 

אופן ההכנה 

את הבצל נפרוס לפרוסות דקות ואחידות,במקביל נחמם מחבת עם 2 כפות שמן נטגן את הבצל קלות ונוסיף את הסילאן (נמשיך בתהליך עד קבלת

גוון קרמל).נעביר את האורז לקערה, את הביצים נטרוף היטב ונוסיף לקערה נתבל במלח,פלפל ואגוז מוסקט ונוסיף לקערה את הבצל המקורמל .

בעזרת מברשת נשמן תבנית אינגלייש קייק וניצוק את הבלילה פנימה נאפה בחום 180 מעלות ל-15 דק` לערך .(עד השחמה)

מנה נהדרת שתמיד כייף "לנשנש" .

ניוקי סולת 

החומרים 

750 גר` סולת

3 ביצים

1/2 כוס שמן 

קורט מלח

1 כוס מים פושרים (לפי ספיגה)

רוטב טריו עגבניות

300 גר` עגבניות מיובשות 

10 יח` עגבניות שרי אדומות חצויות

2 כפות רסק עגבניות

3 שיניי שום

2 כפות שמן זית 

מלח,פלפל

עליי בזילקום לקישוט

כפית צ`לי גרוס 

1.5 ליטר מים

אופן ההכנה לניוקי

בקערה נערבב את הסולת עם הביצים,שמן,מלח נוסיף ואת המים בהדרגה עד קבלת מרקם אחיד וניתן לבצק לנוח כ-10 דק` .(במקום קריר)

במקביל נפזר על תבנית/מגש מעט סולת ונשמן את היידים במעט שמן .

ניצור מעיין "נקניקים" ונחתוך לפיסות באורך 1 ס"מ ונניח בתבנית עם הסולת (למנוע הידבקות)

אופן הכנת הרוטב

בסיר רחב ועמוק נחמם שמן זית,את השום נקצוץ ונזהיב (יש לוודא שלא ישרף טעמו יהיה מר).

לאחר מכן נוסיף לסיר את העגבניות הטריות (החצויות) העגבניות המיובשות ולבסוף את הרסק,נטגן קלות נתבל במלח פלפל וצ`לי יבש ונוסיף את הנוזל.

נביא לרתיחה ואז בהדרגה נוסיף את הניוקי לאחר שהרוטב רתח נבשל על אש נמוכה כ-15 דק` .

ונעבור להגשה

נגיש את המנה בצלחת עמוקה נקצוץ מעל עלי בזילקום ונטפטף מעט שמן זית .(ניתן לשלב מעל המנה "טלטליי פרמזא`ן)

יקיטורי מולארד

החומרים

2 חזות מולארד

מלח פלפל 

שיפודי יקיטורי

רוטב פירות יער

החומרים

1/2 ק"ג פירות יער (מיקס-ניתן לרכוש קפוא)

כוכב אניס

תימין

מלח פלפל

כף דבש

כף חומץ בלסמי 

אופן ההכנה של היקיטורי

הצלחת המנה הינה "תזמון" יש להכין את המנה בסמוך לארוחה.

את המולארד נצרוב בעזרת ברנר (מהצד השומני-ארומה נהדרת) ונחמם מחבת פסים לטמפ` גבוהה .

נחתוך את החזה לקוביות בגודל אחיד (2*2) נשפד נתבל במלח פלפל ונצרוב ע"ג המחבת הלוהטת (ללא תוספת שומן).

במקביל במחבת נחמם את פירות היער עם הבלסמי,הדבש וחומרי הטעם נרתיח ונצמצם -10 דק`

נעבור להגשה

את היקיטורי נעביר לצלחת הגשה ונשלים עם רוטב מעל.

ירכיים ממולאים 

החומרים 

6 יח` ירכיי עוף מפורקים מעצם 

300 גר` בשר בקר טחון 

1 כוס פירות יבשים קצוצים

  • צימוקים
  • תאנים
  • משמשים
  • צנובר

כפית ראס אל חנות 

מלח פלפל

4 כפות שמן זית 

צרור פטרוזליה

2 כפות סילאן

1 כף רוטב ברבקיו

כף שומשום

אופן ההכנה

נחמם במחבת 2 כפות שמן זית ונטגן את הבשר לאחר מכן נעביר לקערה.

נוסיף לבשר את הפירות היבשים והצנוברים .נתבל במלח פלפל וראס אל חנות ובפטרוזליה קצוצה.

את ירך העוף נניח ע"ג נייר כסף שצד העור כלפיי מטה,נמלא במרכז הירך בבשר טחון "ונקפל" פנימה את הקצוות (ניצור מעיין כדור)

נערבב בקערה את הסילאן ורוטב הברבקיו ונמרח את הירך (מהצד של העור) נפזר מעל שומושם ונאפה בתנור בחום 180 מעלות ל-30 דק` לערך .

סלט שומר 

החומרים 

3 יח` שומר בגודל בינוני 

3 תפוזים

1 כוס גרגרי רימון 

2 כפות שמן זית 

3 כפות חומץ בין יין אדום 

2 כפות דבש

אופן ההכנה 

נפרוס את השומר לפרוסות דקות ונשרה במיי קרח(10 דק` לערך) מתפוז אחד נוציא פילטים ונניח בצד .

נכין מרינדה המורכבת מ:

  • מיץ תפוזים
  • דבש
  • חומץ בין יין
  • ושמן

נסנן את השומר ונוסיף למרינדה,את הפילטים נוסיף לתערובת ונערבב בעדינות .

שבת שלום ובתיאבון 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת