77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

קובה חמוסטה או חמוסתה - בואו ללמוד להכין

 

כמו בכל בית כורדי, גם אצלנו בכל יום שישי, הקובה - חובה. פעם זה קובה אדום, פעם קובה חמוסטה או חמוסתה (מלשון חמוץ), לפעמים אני מכינה את שני הסוגים.

בכורדית אנחנו קוראים לקובה - כּוּתֱלֱה.

זה נכון שצריך להשקיע אחרת לא מצליחים, גם המלל רב, אבל אין מה להבהל, אם מתחילים והפעם הראשונה מצליחה, בפעמים הבאות זה הופך להיות יותר קל.

יש הבדלים בתמונות מהסיבה שהתמונות צולמו בכל מיני הזדמנויות, אבל הקובה זה אותם קובה ודרך ההכנה דומה בכל התמונות.

אז בואו ניגש למצרכים ולהכנה.

מצרכים למעטפת של הקובה

1/4 קילו ג`ריש - ג`ריש זה בורגול שטחון דק, עשוי מחיטה מלאה ומנוקה הנגרסת לאחר בישול וייבוש בתנורים מיוחדים. אפשר למצוא בכל סופר במדפים של הדגנים.

1/2 קילו סולת, לסנן אותה

1 כף מלח

מצרכים למילוי של הקובה:

1 קילו בשר טחון - לבקש מהקצב אם יש טחון עבה עדיף. אני טוחנת לבד בבית

5-6 עלי סלרי שטופים וקצוצים דק

2 בצלים קצוצים

6 שיני שום

1כפית מלח, 1 כפית בהרט

אני מוסיפה גם 2 כפות אבקת צ`ילי חריף

מצרכים למרק:

חבילה בצל ירוק שטוף וקצוץ

2 קישואים מנוקים וחתוכים לקוביות

1 חבילה עלי מנגולד שטופים היטב וחתוכים לחתיכות. כל עלה לחתוך ל-3 חתיכות בלבד

1 דלעת בינונית שטופה וחתוכה גם לקוביות

1 חציל בינוני שטוף וחתוך לקוביות

2 בצלים קצוצים

2 עגבניות קצוצות

מיץ משני לימונים

6 שיני שום שלמים

1 כף שטוחה מלח, 1 כף שטוחה כורכום ו-1 כף שטוחה בהרט

2 כפות גדושות מרק עוף

הכנת המילוי:

להתחיל עם המילוי: לטגן בצל, להוסיף את הבשר ולטגן אותו, להוסיף עלי סלרי, שום ותבלינים, להמשיך לבשל עד שהבשר יהיה עשוי ומוכן לאכילה. לכבות ולקרר.

אני תמיד מכינה כמות גדולה ומקפיאה במנות, כשאני צריכה להכין קובה, מוציאה את המילוי מהמקפיא.

הכנת המעטפת:

להכניס לקערה מתאימה את הג`ריש, לשטוף היטב ולהשרות חצי שעה לערך

לאחר חצי שעה, לסנן את הג`ריש מהמים, לתת לכל הנוזלים לרדת ולסחוט היטב בידיים

אחרי שהג`ריש לח, לא רטוב, להחזיר לקערה, להוסיף את הסולת והמלח ולהתחיל ללוש עד לקבלת בצק רך שיהיה נוח לעבוד אתו. הוא צריך להיות על גבול הרך/קשה, לא ללוש יותר מידי.

להקפיד כל הזמן לעבוד עם ידיים רטובות. אם הבצק יבש, להוסיף מעט מים, אבל לאט לאט תוך כדי לישה.

לקחת מעט מהבצק, לעשות גומה, למלא ולסגור לקובה, אפשר עגולים, אפשר שטוחים, להניח במגש שמונח עליו ניילון או נייר אפייה, לסדר אותם במרווחים, שלא יהיו דבוקים אחד לשני. בשלב הזה אני גם מקפיאה.

הכנת המרק

לטגן בצל במעט שמן, להוסיף את העגבניות, לערבב, להוסיף פטרוזיליה ולערבב ולהוסיף את כל הירקות, למלא מים עד 3/4 מהסיר ולהרתיח. כשרותח, להוסיף מלח, כורכום, מרק עוף להמשיך ולבשל עוד רבע שעה לערך.

להוסיף את הקובה, כל פעם קצת, בין 5 ל-10 תלוי בגודל הסיר, שלא ידבקו אחד לשני, ברתיחה הבאה, להוסיף עוד קובה, עד שתסיימו את הכמות שאתם רוצים להכין. לא לערבב בכף, הערבוב יעשה על ידי נענוע הסיר.

לבשל עוד חצי שעה עד 3/4 שעה וזהו. זה מוכן.

קצת תמונות להבין את התהליך.

המילוי של הקובה - בדרך כלל אני מכינה כמויות מראש ומקפיאה


הבצל נקצץ למרק

העגבניות שמתווספות לבצל

גם הפטרוזיליה נקצצת ונכנסת לסיר

כך מכינים את הקובה - לוקחים חתיכה מהבצק, עושים גומה וממלאים במילוי

וסוגרים לצורה עגולה או שטוחה


הקובה לפני שנכנסים לסיר - זה הזמן להקפיא אם לא רוצים לבשל את כל הכמות

הסיר עם הירקות לפני הכנסת הקובה

סיר הקובה מוכן

זהו, מאחלת לכם הצלחה בהכנת הקובה ובתיאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

115 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת