00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

קדירת עוף עם תפוחי אדמה

תשמעו, מדובר באחד המתכונים האהובים עליי. העוף ותפוחי האדמה פשוט נמסים בפה, אין דברים כאלו!

המלצה: תגישו עם סלט ירקות עם נענע קצוצה שישלים לכם את הארוחה (ממליץ לשים בסלט גם 2-3 קוביות קרח לרעננות מושלמת).

מצרכים:

20 תפוחי אדמה קטנים קלופים וחצויים לרוחבם

8 שוקיים

5 שיני שום פרוסות

בצל גדול חתוך לרצועות

תערובת תבלינים לעוף - כפית תבלין עוף, כפית שטוחה אבקת שום, חצי כף אבקת מרק בצל, מלח ופלפל לבן

תערובת תבלינים לתבשיל - כפית תבלין עוף, חצי כפית אבקת שום, כפית גדושה אבקת מרק עוף, מלח ופלפל לבן

שמן קנולה

כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

מצפים את שוקי העוף עם תערובת התבלינים לעוף שכתבתי למעלה ומשאירים בצד.

מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח חצי בישול (בערך רבע שעה), מוציאים ומסננים.

במחבת רחבה מחממים שמן ומקפיצים את תפוחי האדמה עם מעט מלח ופלפל עד שהם משחימים מעט (אפשר בכמה "נגלות") ומוציאים לקערה עם נייר סופג.

בסיר רחב (עדיף סיר כבד אם אין אז לא נורא), מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות ומוסיפים את שיני השום ושוקי העוף ומשחימים את שוקי העוף מכל הכיוונים.

מסיפים את תפוחי האדמה מעל ובכוס מים רותחים ממיסים את תערובת התבלינים לתבשיל שכתבתי למעלה ושופכים פנימה, מוסיפים מים רותחים כמעט עד כיסוי ומביאים לרתיחה.

סוגרים מכסה ומנמיכים להבה ונותנים לו להתבשל כשעה כשהרבע שעה האחרונה ללא מכסה.

תהנו, בתיאבון!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת