44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

STIKI RICE עוגיות אורז מיוחדות לחג המולד נוסח פיליפינים

STIKI RICE עוגיות אורז מיוחדות לחג המולד נוסח פילי...

 

STIKI RICE
עוגיות אורז מיוחדות לחג המולד נוסח פיליפינים

הסטיקי רייס הפיליפיני המקורי עטוף בעלי בננות,התמונות באדיבותה של גיני

2 סירים

נייר אלומיניום רחב או שיש

1/2 ק"ג אורז לסטיקי רייס
2 קופסא חלב קוקוס של 400
ML

200 גרם סוכר חום

 

לקישוט:
קוקוס טרי מגורר

 

אופן ההכנה:
מבשלים את האורז הנקי יחד עם תוכן קופסא אחת של חלב קוקוס
עד שמגיע למצב לא מבושל לגמרי אבל המים נעלמו.

 

שמים בסיר אחר את תוכן הקופסא השניה של חלב קוקוס מוסיפים 3 כפות מים ומרתיחים.  ברתיחה ממיסים את הסוכר. 
מצמצמים את הנוזלים עד למינימום.

 

מוסיפים את האורז שבישלנו אל תוך הסיר עם הסוכר, בוחשים היטב עד לקבלת תערובת דביקה.

מוציאים על נייר אלומיניום בזהירות (רותח) ושוטחים לעובי 1/2 עד 1 ס"מ גובה.

חותכים למעוינים או מרובעים כרצונכם.

 

לקישוט

מגררים קוקוס טרי ושמים על כל עוגית מלמעלה.

זה המתכון הפיליפיני המקורי.

בארץ משנים מעט. חלק ראשון  ושני זהים

נוסף חלק שלישי.
מרתיחים תוכן קופסא שלישית של חלב קוקוס עם 3 כפות מים
ומצמצמים עד שמשחים מעט.

מגרדים מהסיר ושוטחים על המשטח שיצרנו על נייר האלומיניום לפני החיתוך, נראה מעין קרמל ומוסיף טעם.

אפשר במקום לקחת מחצית מהקוקוס שהומס בו הסוכר לשמור בצד ולערבה את האורז בתוך מחצית החלב המסוכר תוך בחישה כל הזמן.

מרדדים את התוכן על נייר אלומיניום.

את החלק החום הקרמלי שנשאר מפוררים מעט על כל עוגית חתוכה.

 

אפשרות נוספת לשים שקדים טחונים מעל כל עוגית

בתאבון. 

אם אהבתם לחצו על אהבתי, תודה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת