00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

אורז עם שעועית

המנה הזו מוכרת בעיקר לירושלמים. וחבל מאוד שכך. אני גדלתי מחוץ לירושלים, ולא הכרתי אותה עד שעברתי לגור בעיר.

המתכון יוצא דומה (לא מתיימרת להגיד שזה אותו הדבר) לאורז עם שעועית של רחמו. נסו ותיהנו!

רכיבים:

1.5 כוס שעועית לבנה יבשה

1 בצל קצוץ

1 רסק עגבניות גדול (260 ג`)

כמה ענפי סלרי

כף גדושה אבקת מרק עוף

כף שטוחה מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי סיר מים רותחים

הוראות הכנה:

משרים את השעועית בהרבה מים למשך הלילה. ואם אתם רוצים לקצר הליכים - אפשר במקום זה להשרות במים רותחים למשך 20 דקות במקום.

שופכים את המים. שוב מכסים במים ובשלים בסיר לחץ 20 דקות. שופכים את המים.

מטגנים בצל קצוץ. אני עושה את זה במקביל לשעועית המתבשלת במים כדי לחסוך זמן כי הבישול שלי נעשה מוקדם בבוקר לפני העבודה. אבל הרוצה לחסוך בסיריו המלוכלכים יכול לעשות את זה אחד אחרי השני.

מוסיפה לסיר את הרסק, התבלינים, המים, השעועית והסלרי.

מרתיחים ומבשלים בסיר לחץ שעה. או בסיר לא-לחץ כ-4 שעות.

מגישים על אורז לבן. לארוחה רגילה שלנו אני מכינה כתוספת כוס אחת של אורז. כשאני מכינה את השעועית הזו, אני מכינה 3 כוסות של אורז. גם בגלל שזה עיקר הארוחה, וגם בגלל שזה נחטף! גם שלוש הכוסות האלה נגמרות מהר מאוד.

והנה מתכון לאורז, למקרה שאין לכם: http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2451391

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת