33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

קרם שניט, נפוליאון או מילפיי-שכבות של עונג

קרם שניט, נפוליאון או מילפיי-שכבות של עונג

 

לא משנה אך נקרא לעונג הזה הוא תמיד יתאפיין בקרם ווניל  עשיר בין שכבות קרספיות מתנפצות של בצק עלים עשיר בחמאה. לפעמים משתמשים בקרם פטיסייר עשיר בניחוח הווניל וחלבונים. לפעמים נעשיר את קרם הפטיסייר בשמנת מתוקה שנותנת קלילות לקרם הנקרא קרם דיפלומט.
אישית מעדיפה את קרם דיפלומט העשיר. ואת הבצק אני מכינה מ
בצק עלים ביתי בחמאה עם מעט מאד שמרים( כפית שמרים ל1 ק"ג קמח) מה שנותנים לבצק תפיחה יפה באפיה ופריכות מיוחדת.

 הכנת בצק עלים לקרמשניט

בדיוק כמו בהכנת הבצק העלים המפורטת כאן  עם שני שינויים, אחרי ניפוי הקמח אני מערבבת בתוכו כפית שמרים יבשים , בנוסף אני מגדילה את כמות הסוכר לכף גדושה . כל היתר בהתאם למתכון בצק עלים ביתי
*בצק זה משמש אותי גם בהכנת שטרודלים במילוי פירות או גבינה, והוא מצויין להכנת אוזני חמור

אפית בצק

לצורך הכנת הבצק דרוש כחצי מכמות הבצק בצק (את היתר ניתן להקפיא) 
מחלקים את מחצית כמות הבצק לשתיים מרדדים   את הבצק לעובי של ½1 ס"מ

מרפדים את 2 תבניות תנור בנייר אפייה, מניחים עליהן את עלה הבצק, דוקרים את פני הבצק במזלג או נועצים סכין בכ 9 מקומות ומכניסים למקרר לשעה.מכניסים את התבניות עם הבצק לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים במשך 12-15 דקות, עד שהבצק נעשה זהוב בהיר .
מוציאים את אחת התבניות מהתנור.
התבנית השניה בנתיים נאפת עוד 5 דקות ויוצאת מהתנור.(אם אפיתם יחדיו בטורבו
מניחים על הבצק האפוי  שהוצאנו מהתנור נייר אפייהועליו תבנית נוספת של התנור, ולוחצים אותה בעדינות, כך שתמעך מעט את הבצק.
מכניסים את התבנית,  עם הבצק ביניהן,  אל התנור, מורידים את החום בתנור ל-180 מעלות ואופים עוד 10 דקות. מוציאים מהתנור ומקררים, מוציאים את הבצק מבין שתי התבניות, ומניחים לבצק להתקרר לגמרי.

בתמונה בצק אחד שנאפה אפיה שניה בלחץ התבנית ובצק אחד שתפח באפיה רגילה.

את הבצק שתפח אני מניחה על משטח נקי ועם סכין חדה חותרכת לרוחבו שיהיו לי שני דפי בצק דקים ופרכים

הכנת הקרם
.
המצרכים
1 ליטר חלב
1 כוס סוכר

8 כפות קורנפלור
2 מקלות ווניל חצויות לאורכם

6 חלמונים
2 שמנת מתוקה
3 סוכר וניל
ההכנה

בקערה קטנה שמים את הקורנפלור יוצקים עליו חלב בזרם איטי תוך עירבוב עד קבלת מרקם חלק וקרמי .
את יתרת החלב שמים בסיר עם מקל הווניל והסוכר ומבאים לרתיחה
לקערת קרם הקורנפלור מוספים את החלמונים אחד אחד ומבלעים היטב את החלמון .
כשהחלב מגיע לסף רתיחה מוספים את תערובת החלב קורנפלור והחלמונים בזרם דקיקי ותוך ערבוב מתמיד מבשלים עד הסמכה. מוצאים את מקלות הווניל
מכבים את האש ומסננים מיד את התערובת לקערה מכסים בניילון נצמד את הקרם .יש להצמיד את הניילון לקרם בכדאי שלא יהיו כיסי אוויר ולא יווצר קרום מקררים היטב.(אני שמה ללילה במקרר)

בקערת מיקסר נקייה מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה.

בקערת המיקסר מקציפים את קרם הפטיסייר הקר עד שהוא חלק ללא גושים.
מערבבים ביחד את הקרם והקצפת המהדדקים יעשו זאת בלקקן או כף אני מערבבת במיקסר במהירות איטית .
הרכבת העוגה

במגש או תבנית נניח דף אחד של הבצק הדק שחתכנו
מעליו נניח מחצית מקרם הדיפלומט
מעל נניח את הבצק שנאפה גם בין שתי תבניות
נמרח באופן שווה את הקרם מעל נניח את דף הבצק הדק.
נפזר אבקת סוכר . ונכניס למקרר מכוסה להתגבשות לפחות לשעתיים.

שכבות של עונג


ובחיתוך

ובהגשה

תהנו מהעונג מטריף החושים
הערות

* יש המוספים פרי (תות דובדבן קווי ועוד) מעל שכבת הקרם ,אישית לא אוהבת זאת.
**דודתי מכינה עם קרם פטיסייר פרווה שעשויי ממצי ומחית פירות ומשתמשת בפודינג לבישול בטעם וניל או תות.
***ניתן לחתוך את הבצק טרם האפיה נוח יותר להגשה מסורבל בהכנה


יום נעים וטעים חברים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת