33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

פריז - חלק חמישי

 

לפתוח את הבוקר טו-אוב עם זוג קרמבואים שרכשנו בשוק חג המולד של השאנז אליזה...

בתמונה למטה קרמבו וניל עם ציפוי שוקולד מריר ופצפוצי אגוזים, לצידו קרמבו תות עם ציפוי שוקולד לבן (מחיר כל יחידה 1 אירו) 

 

 

אתמול אספנו גם את כרטיסי הכניסה ללובר – הכנו את עצמנו לעמוד בתור... אבל היה תור של שניים וחצי אנשים :P אז החלטנו לעשות קודם כל את הקרוסל, הסתובבנו קצת בחנויות ואז נכנסנו למוזיאון עצמו.

 

 

מחיר כרטיס ברכישה מוקדמת דרך האתר של FNAC עלה לנו 12.60 אירו לאדם. אRיה.


 

אחרי כמה שעות טובות של שיטוטים לאורך ורוחב המוזיאון החלטנו לצאת מהמתחם, מצאנו את עצמנו שוב בקרוסל כשהקיבה שואלת אותנו מה מתרחש? ואם שכחנו ממנה  החלטנו לבדוק את האוכל שמציעות המסעדות במתחם, היו מטבחים שונים – אני הלכתי על קוסקוס עם טאג`ין סלמון והאיטלקי על פאייה 


 

את הקינוח הוחלט לשמור לז`אק ג`נין  אבל כדי להרוויח את הקינוח ביושר – ירדנו בסאן פול

 

 

כאשר ה-aux désirs de manon מימין לנו, האיטלקי ראה את הירוק של אקלייר הפיסטוק והוחלט להיכנס לרכוש אקליירים לארוחת הבוקר של מחר 


 

לאחר מכן עשינו סיבוב רגלי (או שיותר נכון לכתוב עיקוף רגלי?!) ברחובות עד שהגענו לממלכתו של המאסטר. כשהגענו השעה הייתה שש בערב אך לא היה מקום לשבת, המקום בעיקרון נסגר בשעה 7 בערב ואנחנו חיכינו 20 דקות עד שהתפנה שולחן  אהבתי שבניגוד למקומות אחרים בפריז, אצל ז`אק יש מרחב בין השולחנות - נקודה חיובית, אבל יש מהם רק 7 (כן כן, רק שבעה שולחנות!) – נקודה חיובית? תלוי למי ;)

כל הזמן נכנסו עוד ועוד לקוחות שרכשו שוקולדות ושאר מטעמים שמוצעים במקום. 

בקומה התחתונה היו 3 מוכרים/מגישים/מלצרים שניצחו על המערכה מול פני הלקוח, כשמדי פעם ירד נציג מהמעבדה בקומה השנייה עם מגש בידו או רשת ועליה העוגות המיוחדות – מי אמר סנט אונורה? מי אמר פריז ברס? אחרי שחיכינו עוד 10 דקות בשולחן כדי שיגיעו לקחת מאיתנו הזמנה, להזמנה שלנו לקח 15 דקות להגיע לשולחננו (  כלומר השעה כבר רבע לשבע...) יותר איטיים מהאיטלקים!

 

 

מה הזמנו? אחד שוקולה שו שהגיע בקנקן אישי (בצד 2 בונבונים משוקולד ו-2 סוכריות ג`לי), קפוצ`ינו אחד ופריז ברס אחד שחלקנו (הגיע חצוי בצלחות נפרדות  חצי אחד הגיע עקום - לא נגעתי!). תוך כדי ההמתנה, ג`נין ירד מדיי פעם למטה ואז כל רבע מטר תפס אותו לקוח, או יותר נכון לקוחה אחרת... 

 

 

זו הייתה הפעם הראשונה שטעמתי שוקולה שו, אלוהים איזה טעים ואיזה כבד

אחרי 3-4 כפיות לא יכולתי לעמוד בזה והוא הועבר לאיטלקי. מזל שלא הזמנו שניים... הקפוצ`ינו היה בחום הנכון עם תוספת של קצפת טרייה ומשגעת, בדיוק כמו שאני אוהבת! לא חזק מדיי ולא חלש מדיי 

פריז ברס. מה אוכל להגיד על היצירה המופלאה הזו? בין 2 גלגלי בצק עומד בגאווה קרם פרלינה משובח ביותר, ביס אחד מעיף אותך לגובה של האייפל 

תוך כדי נישנוש החלטנו לקחת גם מילה פולייה (אלף העלים באיטלקית) – או אם תרצו הנפוליאון בגרסתו הז`אקאית. השעה הייתה שנייה לשבע בערב (שבה הם סוגרים זוכרים?) והבחורה שממנה ביקשנו מראש אמרה שהיא לא יודעת אם יש אפשרות לקבל את המנה, אמרנו אוקיי - אבל החמודה לא טרחה לחזור אלינו, אחרי שעברו כמה דקות החלטנו לגשת אליה ולבקש את הסנט אונורה שהגיע אחרי כמה שניות (כי הם כבר צריכים לסגור...) 

 

 

אוהוהו סנט אונורה בהחלט משובח! קינוח של בצק עלים מתוק עם קרם וניל ומעליו קצפת וניל כשבמקביל אליו נמצאות שלוש פחזניות קטנות בטעמים שונים.

אחרי שיצאנו מג`נין החלטנו לחזור הבייתה ברגל. עברנו שוב דרך חלונות ראווה מופלאים...

 

 

וכמובן שבפריז מתפנים בסטייל

 

 

שוב הכל קשור באיטליה

 

 

ועברנו דרך הבסטיליה

 

 

הספקנו לאבד את עצמנו וגם להוציא שוב את המצפן והמפה, להגיע לדירה, לנוח 

 

 

לסיום סיומת של היום המופלא, ירדנו לעשות לחיים ב- Café titon יחד עם גבינות לסיום הערב 


 

המשך יבוא 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת